Gebarencursussen voor ouders

Voor ouders van een slechthorend of doof kind zijn er cursussen ‘Nederlands met Gebaren’. Deze cursus bestaat uit 6 modules. De eerste module bestaat uit 11 lessen, de andere modules uit 9 lessen.

In de cursussen worden de gebaren uit de Nederlandse gebarentaal aangeleerd en geoefend, waarbij we de Nederlandse grammatica aanhouden. Tijdens de lessen oefent u de woordenschat en thema’s die passen bij de leefwereld van het jonge kind.

Indien blijkt dat uw kind en u een ander aanbod nodig hebben, kunnen we cursussen aanbieden in de Nederlandse Gebarentaal of overgaan naar totale communicatie. Dit zal altijd in overleg met het multidisciplinaire team gedaan worden en in overleg met u als ouders.

De cursussen worden gegeven door een docent Nederlandse Gebarentaal op het audiologisch centrum in uw regio. Alle gebarencursussen worden in groepsverband gegeven, samen met andere ouders van een slechthorend of doof kind. De cursussen vinden plaats in de avonduren. Als er voldoende ruimte is, zijn grootouders, gastouders, familieleden of leidsters van een kinderdagopvang, ook van harte welkom bij de cursus.