Dyslexie

U kunt onze website omzetten naar een lettertype geschikt voor mensen met dyslexie, klik hiervoor rechtsboven op de D.

Heeft uw kind veel moeite met (technisch) lezen en spellen? Dan kan het zijn dat hij of zij dyslexie heeft. U kunt dan terecht bij Dyslexienetwerk Pento. Dyslexienetwerk Pento onderzoekt en behandelt kinderen met dyslexie die binnen de vergoede dyslexiezorg vallen. Dyslexienetwerk Pento is een samenwerking tussen de Pento audiologische centra in Zwolle en Friesland en een aantal  praktijken voor logopedie en dyslexiezorg in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Lees meer informatie over het dyslexienetwerk in onze folder.

Pento is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie

Dyslexienetwerk Pento heeft contracten met verschillende gemeenten en is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Dit instituut bewaakt de kwaliteit van de dyslexiezorg. Sinds september 2010 is Dyslexienetwerk Pento in bezit van het keurmerk van het Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Op 13 juli 2022 heeft het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie het Dyslexienetwerk Pento opnieuw een certificaat verleend. Deze is geldig tot en met 30 juni 2025. 

Aanmelden voor dyslexiezorg

Komt uw kind in aanmerking voor de vergoede dyslexiezorg? Dan kunt u ervoor kiezen om deze zorg bij Dyslexienetwerk Pento te laten plaatsvinden. We starten de behandeling bij een logopediepraktijk. Het uitgangspunt van Dyslexienetwerk Pento is dat de dyslexiebehandeling zo dicht mogelijk bij u in de buurt verzorgd wordt.

Meer informatie over dyslexiezorg bij Pento

 

 

(Hoofd)behandelaars voor Dyslexie

José Kaatman

Hoofdbehandelaar dyslexie (regio IJsselland)

Geartsje Hoogland-Stoker

Hoofdbehandelaar dyslexie (regio IJsselland)

Inge Zweers

hoofdbehandelaar dyslexie (regio Noord)

Ingrid Nauta

hoofdbehandelaar dyslexie (regio Noord)