Week van het Oorsuizen: audioloog Peter van Hengel geeft uitleg

Het kan je haast niet zijn ontgaan: tinnitus, ook wel oorsuizen, komt steeds vaker voor. Vroeger kregen vooral ouderen hier last van, tegenwoordig zijn er ook steeds meer jongeren die een piep, ruis, dreun of tjilp horen. Tijdens de Week van het Oorsuizen, van 6 tot en met 12 februari, staan we hier extra bij stil.

Want wat is tinnitus nu precies? Wie krijgt er last van? En is er iets tegen te doen? Maar ook: kun je tinnitus voorkomen? Audioloog Peter van Hengel is binnen Pento een van de specialisten op het gebied van tinnitus. En is daarnaast ook ervaringsdeskundige, want ook hij heeft tinnitus.

De afgelopen tijd gaf Peter op verschillende plekken meer tekst en uitleg over ons gehoor, gehoorschade en tinnitus. Zo gaf hij een uitgebreide presentatie bij Studium Generale van de Universiteit van Twente en was hij te gast bij Radio 1Twente. De opnames hiervan kun je hieronder terugkijken. Vorig jaar publiceerde we op onze website een interview met Peter over tinnitus, die kun je hier vinden.

Studium Generale

Radio 1Twente

Wil je meer informatie lezen over tinnitus? Bekijk dan onze informatie op: www.pento.nl/tinnitus

De Week van het Oorsuizen is een initiatief van Stichting Hoormij·NVVS.

Share Button