Geslaagd mini-symposium Theory of Mind 9 september

Vrijdag 9 september was de feestelijke lancering van het tweede boek van Evelie Wesselink en Anke van der Meijde: ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’ én de ToMmie-training voor kinderen met een auditieve beperking. Bekijk hier een impressie van het symposium.

Tijdens dit mini-symposium konden deelnemers kennismaken met het gloednieuw ontwikkelde behandelaanbod: ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’. ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’ vormt samen met ‘Theory of Mind – gevoelens gedachten en intenties’ (2019) het eerste complete behandelaanbod voor kinderen met een auditieve beperking in de leeftijdsgroepen van het primair onderwijs. Kennis en inzicht over de ToM-ontwikkeling geeft handreikingen in contact, begeleiding en behandeling van kinderen met een auditieve beperking. Zo maak je als professional het verschil! De boeken en bijbehorende cursussen zijn vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Boeken bestellen

Evelie Wesselink en Anke van der Meijde hebben nu twee boeken over Theory of Mind uitgebracht. Via onderstaande links kunt u de boeken bestellen:

  • Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties: Wat is een Theory of Mind (ToM)? En hoe verloopt de ontwikkeling hiervan bij kinderen met een auditieve beperking? Welke gevolgen heeft dit voor het functioneren in sociale situaties? Dat en meer lees je in dit boek. Dit boek is een onderdeel van de ToM-training: dit is een lespakket voor kinderen met een auditieve beperking in de leeftijdscategorie van de groepen 6, 7 en 8 in het basisonderwijs.
  • Theory of Mind – Vanuit jezelf naar de ander: Wil jij je kennis over de Theory of Mind-ontwikkeling van jonge kinderen verder vergroten? Heb jij behoefte aan vaardigheden om de specifieke bouwstenen van de ToM-ontwikkeling in de praktijk bij kinderen te herkennen en deze gericht te stimuleren? Dan is dit tweede boek van Theory of Mind wat voor jou. Dit boek bevat een ToMmie-training voor kinderen met een auditieve beperking in de leeftijdscategorie van de groepen 3, 4 en 5 in het primair onderwijs.

Meld je aan voor de cursus

Over de Theory of Mind zijn nu twee cursussen beschikbaar. Via onderstaande links kunt u zich aanmelden voor de betreffende curssen:

Impressie mini-symposium

Share Button