Pento introduceert PGO

Pento Audiologisch Centrum heeft recent een belangrijke stap gezet om de zorgervaring te verbeteren door de invoering van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Deze nieuwe digitale tool maakt het mogelijk om eenvoudig en veilig toegang te krijgen tot medische gegevens.

Wat is een PGO?
Een PGO is een digitaal platform, beschikbaar als app of website, dat verbinding maakt met de elektronische patiëntendossiers van verschillende zorgverleners, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Pento is nu ook aangesloten bij dit netwerk. Met een PGO kunnen cliënten informatie van hun zorgverleners inzien en zelf medische gegevens toevoegen die thuis gemeten worden. Dit zorgt ervoor dat medische informatie overzichtelijk en gemakkelijk toegankelijk is op één plek.

PGO bij Pento: Wat kan men verwachten?
De veilige verbinding tussen het PGO en Pento is nu operationeel. Momenteel kunnen kleine stukjes medische informatie worden uitgewisseld via het PGO. Zo kunnen cliënten bijvoorbeeld hun audiogram inzien als deze bij hen is afgenomen. In sommige gevallen kan ook het verslag van de audioloog worden opgehaald. Pento werkt continu aan het uitbreiden van de hoeveelheid beschikbare informatie in het PGO.

Het kan enkele dagen duren voordat informatie van Pento zichtbaar is in het PGO. Mogelijk zijn er ook lege velden te zien, zoals medicatiegebruik, omdat deze informatie niet bij Pento wordt opgeslagen.

Vrije keuze voor een PGO
Cliënten hebben de vrijheid om zelf een PGO te kiezen. Pento adviseert de volgende PGO’s: Gezondheidsmeter, Zodos, Ivido en Quli. Deze PGO’s zijn aangesloten bij MedMij, wat zorgt voor een veilige overdracht van medische informatie.

Meer informatie
Onze cliënten die onlangs een bezoek hebben gebracht aan het audiologisch centrum en degenen die de komende weken een afspraak hebben, ontvangen een mail met informatie over het PGO. Voor specifieke vragen over de (medische) documenten van Pento, kunnen cliënten contact worden opnemen met het secretariaat van de betreffende Pento-locatie waar de afspraak is (geweest).

 

Share Button