Mini-symposium Theory of Mind, kijk op ontwikkeling

Bent u benieuwd naar de ontwikkeling van de Theory of Mind bij kinderen met een auditieve beperking en een passend behandelaanbod voor hen? Wilt u op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen in het werkveld over dit onderwerp? Om u inzicht te geven in een nieuw ontwikkelde ToMmie-training voor dove en slechthorende kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar, organiseert Pento op vrijdag 9 september 2022 het feestelijke mini-symposium ‘Theory of Mind, kijk op ontwikkeling’.

Tijdens dit mini-symposium maakt u kennis met het nieuw ontwikkelde behandelaanbod: ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’. We verdiepen ons in belangrijke elementen binnen de ToM-ontwikkeling van de doelgroep. ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’ vormt samen met ‘Theory of Mind – gevoelens gedachten en intenties’ (2019) het eerste complete behandelaanbod voor kinderen met een auditieve beperking in de leeftijdsgroepen van het primair onderwijs. Kennis en inzicht over de ToM-ontwikkeling geeft handreikingen in contact, begeleiding en behandeling van kinderen met een auditieve beperking. Zo maak je als professional het verschil! Neem vrijdag 9 september een kijkje in de ontwikkeling van Theory of Mind!

Programma

  • Ontwikkelingen in het werkveld ir. Jeroen Taalman, bestuurder Pento
  • De weg naar ToM bij kinderen met gehoorverlies: gedeelde aandacht en incidenteel leren dr. Leo De Raeve, directeur ONICI
  • Overhandiging eerste exemplaar ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’
  • Theory of Mind, vanuit jezelf naar de ander Anke van der Meijde en Evelie Wesselink, auteurs ‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties’ & ‘Theory of Mind -vanuit jezelf naar de ander’

Over het boek

Het boek ‘Theory of Mind – vanuit jezelf naar de ander’, ToMmie-training voor kinderen met een auditieve beperking, is tijdens het mini-symposium te koop tegen een gereduceerde prijs.

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden.

Praktische informatie

  • Datum: 9 september 2022, 15.00 – 17.15 uur (hierna feestelijke afsluiting tot 18.00 uur)
  • Locatie: Hogeschool Windesheim, Campus 2, 8017 CA, Zwolle. Gebouw C, Zaal Auditorium. Let op: Goed om te weten is dat in de zomervakantie het huidige C-gebouw hernummerd naar ‘gebouw ‘H’. De locatie is dus gelijk gebleven, alleen wordt de hoofdingang nu gebouw H genoemd.
  • Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen. Deelname is kosteloos.
  • Tijdens het mini-symposium hanteren wij de RIVM-richtlijnen.
Share Button