Op vrijdag 26 april 2024 geven Anke en Evelie een presentatie over de benadering van de behandeling van Theory of Mind voor kinderen met auditieve beperkingen op het 27e FEAPDA-congres in Dublin.
Hoe het begon
Tien jaar geleden begaven Anke van der Meijde en Evelie Wesselink van Pento zich op een ontdekkingsreis tijdens het FECI-congres in Oostenrijk. Daar werden zij geraakt door de bevinding dat kinderen met een auditieve beperking vaker sociaal emotionele problemen hebben. Dit inzicht sloot aan bij hun praktijkervaringen. Een vertraagde ontwikkeling van de Theory of Mind kwam als een van de voorliggende verklaringen naar voren.
Ontwikkeling ToM voor kinderen met een auditieve beperking
Geïnspireerd hierdoor besloten Anke en Evelie een kloof in het behandelaanbod voor hun doelgroep, kinderen met een auditieve beperking, aan te vullen. Hun ToM- en ToMmie-trainingsprogramma’s zijn gedocumenteerd in boekvorm: Theory of Mind, gevoelens, gedachten en intenties en Theory of Mind, vanuit jezelf naar de ander. Via conferenties, trainingen en educatieve workshops hebben Anke en Evelie enthousiast hun expertise en ervaringen gedeeld met collega-professionals in Nederland en België.
Mogelijke Engelse vertaling van ToM
Op vrijdag 26 april 2024 geven Anke en Evelie een presentatie over de benadering van de behandeling van Theory of Mind voor kinderen met auditieve beperkingen op het 27e FEAPDA-congres in Dublin. De stap naar een eventuele Engelstalige vertaling van de boeken en het behandelaanbod is hierbij passend. Om deelnemers en andere geïnteresseerden een voorproefje te geven van hun werk, is er een Engelstalig fragment uit een van hun boeken beschikbaar. Klik hier om de preview te downloaden.
“De kern van onze missie is het geloof dat elk kind, de kans verdient om contact te maken met anderen,” delen Anke van der Meijde en Evelie Wesselink. “We streven naar een wereld waarin sociale interactie geen grenzen kent, waar kinderen overal emotioneel en sociaal kunnen gedijen. Ieder kind heeft het nodig om te communiceren met anderen, het aangaan van gesprekjes met leeftijdsgenoten en het onderhouden van vriendschappen geven het gevoel ‘erbij te horen’.
Meer informatie
Voor meer informatie kun je een mail sturen aan Anke van der Meijde en Evelie Wesselink: tomtraining@pento.nl Zodra Anke en Evelie terug zijn uit Dublin, nemen zij de tijd om de mails te beantwoorden.