Trainingen/cursussen voor professionals

Ben jij een professional die werkt met kinderen met een auditieve beperking of een taalontwikkelingsstoornis? Wil je meer kennis over de ontwikkeling bij deze kinderen en meer handvaten hoe jij daaraan kunt bijdragen? Bekijk dan ons trainingsaanbod hieronder, en meld je aan voor een van deze trainingen!

FonoBomb – auditief ‘bombardement’

Met de FonoBomb-filmpjes geef je de auditieve en fonologische ontwikkeling van jonge kinderen een boost aan input! Deze speciale training is ontworpen voor logopedisten die werken met kinderen van 1,6 tot ongeveer 4 jaar met een auditieve beperking. Verdiep je kennis over de fonologische lus en ontdek het cruciale belang van gerichte, optimale auditieve input bij deze doelgroep. Wil jij ook de oren van de kinderen die jij in behandeling of begeleiding hebt ‘aan’ zetten? Tijdens de training creëer je je eigen FonoBomb-klankfilmpje, klaar om direct toe te passen in je dagelijkse praktijk. Breid je aanpak uit en zie het verschil dat FonoBomb kan maken.

Een à twee keer per jaar wordt deze training bij Pento gegeven door Anniek Sol en Margreet Wessels. Daarnaast geven zij deze training ook regelmatig in company.  Lees hier meer over de krachtige praktische training FonoBomb en meld je (individueel) aan! 


ImPACTOS

Ontdek ImPACTOS: het evidence-based behandelprogramma, dat speciaal is ontwikkeld voor logopedisten die werken met ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dit innovatieve programma bestaat uit indirecte taaltherapie en de effectiviteit is wetenschappelijk onderzocht. Ouders verbeteren hiermee hun taalstimulering en kinderen gaan vooruit, niet alleen in hun taalontwikkeling maar ook in hun spraakontwikkeling. ImPACTOS is gebaseerd op het Amerikaanse ImPACT-programma, wat staat voor ‘Improving Parents as Communication Teachers’. Met ImPACTOS speel je een sleutelrol in het actief betrekken van ouders als gelijkwaardige partners in de behandeling van hun kind. Na het voltooien van de ImPACTOS-cursus ben je als logopedist in staat om ouders te empoweren, zodat zij zelfverzekerd en effectief kunnen bijdragen aan de taalontwikkeling van hun kind. Transformeer je manier van werken en maak een blijvend verschil met ImPACTOS!

Wil je meer weten over en/of aanmelden voor de training ImPACTOS? Klik dan hier!

Theory of Mind (ToM)

Basistraining: “Gevoelens, gedachten en intenties”
Leer meer over de Theory of Mind (ToM) en specifiek de ontwikkeling hiervan bij kinderen met een auditieve beperking. De training gaat in op de verschillende bouwstenen van de ToM-ontwikkeling. Door gerichte oefening en beeldmateriaal gaan je ervaren op welke manier je de vertaalslag kan maken naar de praktijk, zodat je de ToM-training ‘Gevoelens, gedachten en intenties’ optimaal vorm kunt geven. Bij deze training ontvang je gratis het boek ‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties’.

Wil je meer weten over en/of aanmelden voor de basistraining ToM? Klik dan hier!

Verdiepingstraining: “Vanuit jezelf naar de ander”
Vergroot en verdiep je kennis en vaardigheden over Theory of Mind met deze vervolgtraining. Na deze training kun je kinderen en hun ouders optimaal laten profiteren van de ToM-training of ToMmie-training voor kinderen met een auditieve beperking. Je hebt voldoende informatie om alle betrokkenen rond jouw cliënt handvatten en ondersteuning te bieden binnen de begeleiding. Zo maak jij als professional het verschil! Bij deze training ontvang je gratis het boek ‘Theory of Mind – Vanuit jezelf naar de ander’.

Wil je meer weten over en/of aanmelden voor de verdiepingstraining ToM? Klik dan hier!


Ben je op als ouder op zoek naar een cursus of training,
klik dan hier voor het cursusaanbod voor ouders.