Trainingen/cursussen voor professionals

Ben jij een professional die werkt met kinderen met een auditieve beperking of een taalontwikkelingsstoornis? Wil je meer kennis over de ontwikkeling bij deze kinderen en meer handvaten hoe jij daaraan kunt bijdragen? Bekijk dan ons trainingsaanbod hieronder, en meld je aan voor een van deze trainingen!

Theory of Mind (ToM)

Basistraining: “Gevoelens, gedachten en intenties”
Leer meer over de Theory of Mind (ToM) en specifiek de ontwikkeling hiervan bij kinderen met een auditieve beperking. De training gaat in op de verschillende bouwstenen van de ToM-ontwikkeling. Door gerichte oefening en beeldmateriaal gaan je ervaren op welke manier je de vertaalslag kan maken naar de praktijk, zodat je de ToM-training ‘Gevoelens, gedachten en intenties’ optimaal vorm kunt geven. Bij deze training ontvang je gratis het boek ‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties’. Wil je meer wten en/of aanmelden voor de baistraining ToM? Klik dan hier!

Verdiepingstraining: “Vanuit jezelf naar de ander”
Vergroot en verdiep je kennis en vaardigheden over Theory of Mind met deze vervolgtraining. Na deze training kun je kinderen en hun ouders optimaal laten profiteren van de ToM-training of ToMmie-training voor kinderen met een auditieve beperking. Je hebt voldoende informatie om alle betrokkenen rond jouw cliënt handvatten en ondersteuning te bieden binnen de begeleiding. Zo maak jij als professional het verschil! Bij deze training ontvang je gratis het boek ‘Theory of Mind – Vanuit jezelf naar de ander’. Wil je meer weten en/of aanmelden voor de verdiepingstraining ToM? Klik dan hier!


FonoBomb – auditief bombardement

Met behulp van FonoBomb-filmpjes stimuleer je zowel de auditieve als fonologische ontwikkeling bij het jonge kind. Deze cursus is voor logopedisten die werkzaam zijn met kinderen in de leeftijd van 1;6 tot ongeveer 3 jaar met een auditieve beperking. Je vergroot je kennis over de fonologische lus en het belang van veel optimale auditieve input. En je gaat zelf aan de slag met een eigen FonoBomb filmpje dat je direct kunt gebruiken in je eigen werk.

Lees meer en meld je aan!


ImPACTOS

ImPACTOS is een nieuw, bewezen effectief behandelprogramma voor logopedisten die werken met ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Bij deze 2-daagse cursus leer je als logopedist om ouders één-op-één te helpen om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren. Zo kun je als logopedist ouders zelf in hun kracht zetten om hun kind te ondersteunen bij hun taalontwikkeling.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Ben je op als ouder op zoek naar een cursus of training,
klik dan hier voor het cursusaanbod voor ouders.