Corona update: Pento zorg gaat door

Update 19 december 20.00 uur

De audiologisch centra en behandelgroepen Babbel en Wapper blijven open bij Pento. Ook de thuisbezoeken gaan door. Uiteraard nemen wij daarbij strikt alle maatregelen in acht. Kijk voor alle informatie rondom de coronamaatregelen bij Pento op deze pagina

Bij de corona persconferentie van zaterdag 18 december zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gelden tot 14 januari 2022. De zorgverlening (dus onderzoeken etc) bij Pento gaan door. Pento neemt daarbij strikt de maatregelen van het RIVM in acht. Alles is daarbij gericht op maximale veiligheid voor u en onze collega’s.

Belangrijke informatie voordat u naar Pento komt

Naast de basisregels van het RIVM vragen wij uw aandacht voor het volgende:

  • Heeft u klachten? Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak, ook als u gevaccineerd bent.
  • Heeft uw kind (in de leeftijd t/m 12 jaar) klachten? Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak. Let op: Kinderen met een loopneus of neusverkoudheid, zijn wel welkom.
  • Neem een mondkapje mee. Dit geldt alleen voor volwassenen. Zet het mondkapje op bij binnenkomst, in de wachtruimte en in de gangen. In de behandelruimte kunt u, als u zit en er is 1,5 meter afstand, eventueel het mondkapje afzetten.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar een afspraak, tenzij het niet anders kan. Zo proberen we het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.
  • Bij kinderen mag maximaal 1 ouder mee als begeleiding en geen broertjes of zusjes. Eventuele extra personen kunnen telefonisch of via beeldbellen deelnemen aan de afspraak.
  • Wilt u maximaal 5 minuten vóór de afspraak het gebouw binnengaan? Bent u vroeger, wacht dan even in de auto of buiten.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Op alle Pento-locaties is handalcohol en/of een desinfectiezuil beschikbaar.
  • Komt u of uw kind uit een land (of gebied in het buitenland) met een zeer hoog risico? Kom dan niet binnen 10 dagen na terugkomst in Nederland naar Pento. Maak een nieuwe afspraak.

Behandelgroepen Vroegbehandeling (Babbel en Wapper) blijven open

De basisscholen en kinderopvang zullen vanaf (uiterlijk) dinsdag 21 december gesloten zijn voor een vervroegde kerstvakantie. Pento is een zorginstelling en valt niet onder dit besluit. De behandelgroepen Babbel en Wapper van de Vroegbehandeling blijven daarom in principe open. Dit geldt alleen als we kunnen voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Er zijn genoeg cliënten (3 of meer kinderen per groep)
  • Er zijn genoeg medewerkers beschikbaar

Neem contact op met de Vroegbehandeling van uw locatie als u vragen heeft.

Thuisbezoek gaat door

Thuisbezoeken gaan door, tenzij u klachten heeft die passen bij corona. Zeg dan de afspraak af. Ook vragen wij u bij het bezoek om een mondkapje op te zetten en de ruimte goed te ventileren. Bij Pento hanteren wij een maximum van 1 thuisbezoek per dag. Wij houden daarbij rekening met het maximum van 2 bezoekers per huishouden per dag. Andere thuisbezoeken vinden (indien mogelijk) online plaats of worden verplaatst naar een andere dag. Heeft u al een afspraak staan? Pento neemt contact met u op als de afspraak verplaatst wordt.

Groepsbijeenkomsten gaan alléén door als noodzakelijk

Bijeenkomsten bij Pento gaan fysiek door als dit noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan tinnitusbijeenkomsten, gebarencursus voor ouders of onderzoeken bij VG-instellingen. Uiteraard nemen wij alle voorzorg in acht en volgen we nauwgezet de richtlijnen van de overheid. In andere gevallen krijgt u een online variant of de bijeenkomst wordt uitgesteld. Heeft u zich al aangemeld voor een bijeenkomst? U ontvangt bericht van Pento als deze wordt aangepast of verplaatst.

Alle informatie rondom coronamaatregelen

Kijk voor een volledig overzicht met alle informatie op onze corona pagina. Heeft u vragen? Neem contact op met de Pento locatie bij u in de buurt.

Share Button