*Corona*

Laatst geüpdatet op 6 juli 2021

De zorgverlening van Pento gaat door. De behandelgroepen van de Vroegbehandeling zijn ook geopend.

Op al onze locaties zijn maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en onze eigen beroepsgroep. Alles is gericht op maximale veiligheid voor u en voor de Pento-medewerker.

Belangrijke informatie voordat u naar een van onze locaties komt:

  • Bij gezondheidsklachten en/of verkoudheidsklachten van u, uw kind (indien uw kind 4 jaar of ouder is) of eventuele begeleider verzoeken wij u dringend om niet naar onze locaties te komen.
  • Wij vragen u om met maximaal 1 begeleider naar het audiologisch centrum te komen. We willen het aantal bezoekers op onze locaties zoveel mogelijk beperken.
  • Onze medewerkers zullen u een aantal vragen (gezondheidscheck) stellen als u zich aanmeldt bij de balie.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht wanneer de 1,5 meter gedurende langere tijd niet gewaarborgd kan worden, zoals bijvoorbeeld tijdens het onderzoek.
  • Als u bij onze locaties binnenkomt is er handalcohol om uw handen te desinfecteren. Wilt u hier gebruik van maken?
  • Op alle Pento-locaties geldt dat wij de 1,5 meter afstand-regel hanteren. Tijdens het onderzoek zelf is de afstand tussen u als cliënt en de onderzoeker veelal kleiner dan 1,5 meter. Daarom maken we gebruik van bijvoorbeeld handschoenen, mondkapjes en plexiglas schermen.
  • De regels omtrent handhygiëne, gebruik van papieren zakdoekje en niezen in de elleboog gelden voor onze medewerkers en cliënten.
  • Indien u, uw kind of uw begeleider op reis zijn geweest naar een land waarvoor de Nederlandse overheid het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ heeft afgegeven dan kunnen wij u in de periode van 10 dagen na uw thuiskomst niet ontvangen op een van onze locaties. Kijk voor de meeste actuele informatie over reizen naar het buitenland en de reisaviezen per land op Nederlandwereldwijd.

Groepsbijeenkomsten
Vanaf heden vinden de groepsbijeenkomsten zoals thema-ochtenden, gebarencursussen en tinnitusbijeenkomsten weer plaats op de locaties. Onze medewerkers doen vooraf een gezondheidscheck bij alle deelnemers. De bijeenkomsten vinden plaats in ruimtes waar iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar kan zitten.

Als niet aan de veiligheidvoorwaarden kan worden voldaan vinden de bijeenkomsten, indien mogelijk, online plaats of worden ze verplaatst naar een later moment.

Meer informatie over groepsbijeenkomsten vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Behandelgroepen voor kinderen
Ook voor de behandelgroepen volgen wij de richtlijnen van het RIVM die gelden voor deze doelgroep.

Neonatale gehoorscreening
Voor actuele informatie over de gehoorscreening bij pasgeborenen verwijzen wij u naar de volgende website. Informatie voor ouders vindt u ook op www.pns.nl/gehoortest-baby/coronavirus

Voor informatie over corona in andere talen kunt u terecht op de website van Pharos.

Heeft u nog vragen neem dan contact op met de locatie waar u een afspraak heeft of mail naar coronavirus@pento.nl.