Corona

Laatste update 29 november 2021

Information about corona in English

Healthcare services remain available at Pento. We strictly follow coronavirus measures from the government. Read the measures in English or in other languages.

Bij de corona persconferentie van vrijdag 26 november is een gedeeltelijke lockdown aangekondigd. De zorgverlening bij Pento gaat gelukkig door. Pento houdt daarbij strikt de maatregelen van het RIVM in acht. Alles is daarbij gericht op maximale veiligheid voor u en onze collega’s. Naast de basisregels van het RIVM vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Belangrijke informatie over corona voordat u naar Pento komt

  • Heeft u klachten? Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak, ook als u gevaccineerd bent.
  • Heeft uw kind (in de leeftijd t/m 12 jaar) klachten? Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak. Let op: Kinderen met een loopneus of neusverkoudheid, zijn wel welkom.
  • Neem een mondkapje mee. Dit geldt alleen voor volwassenen. Zet het mondkapje op bij binnenkomst, in de wachtruimte en in de gangen. In de behandelruimte kunt u, als u zit en er is 1,5 meter afstand, eventueel het mondkapje afzetten.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar een afspraak, tenzij het niet anders kan. Zo proberen we het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.
  • Bij kinderen mag maximaal 1 ouder mee als begeleiding en geen broertjes of zusjes. Eventuele extra personen kunnen telefonisch of via beeldbellen deelnemen aan de afspraak.
  • Wilt u maximaal 5 minuten vóór de afspraak het gebouw binnengaan? Bent u vroeger, wacht dan even in de auto of buiten.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Op alle Pento-locaties is handalcohol en/of een desinfectiezuil beschikbaar.
  • Komt u of uw kind uit een land (of gebied in het buitenland) met een zeer hoog risico? Kom dan niet binnen 10 dagen na terugkomst in Nederland naar Pento. Maak een nieuwe afspraak.

Bij Pento doen we een gezondheidscheck

Voor uw en onze veiligheid, krijgen alle cliënten bij Pento aan de balie een gezondheidscheck. Hierbij vragen we of u en/of uw kind één of meer klachten heeft die passen bij corona. Beantwoord u 1 of meer vragen met ja? Ga dan naar huis en maak een nieuwe afspraak.

Thuisbezoek gaat door

Thuisbezoeken gaan door, tenzij u klachten heeft die passen bij corona. Zeg dan de afspraak af. Ook vragen wij u bij het bezoek om een mondkapje op te zetten en de ruimte goed te ventileren.

Groepsbijeenkomsten gaan alléén door als noodzakelijk

Bijeenkomsten bij Pento gaan fysiek door als dit noodzakelijk is. Uiteraard nemen wij alle voorzorg in acht en volgen we nauwgezet de richtlijnen van de overheid. In andere gevallen krijgt u een online variant of de bijeenkomst wordt uitgesteld. Heeft u zich al aangemeld voor een bijeenkomst? U ontvangt bericht van Pento als deze wordt aangepast of verplaatst.

Neonatale screening gaat door

De gehoorscreening van pasgeborenen gaat zo goed als mogelijk door met inachtneming van de basisregels van het RIVM. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

Heeft u vragen over corona?

Bekijk het actuele overzicht van alle coronamaatregelen op de website van de Rijksoverheid. Heeft u vragen? Neem contact op met de locatie waar u een afspraak heeft of stuur een e-mail naar coronavirus@pento.nl.