Symposium ‘Als taal geen feestje is’

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een veelvoorkomende stoornis. De kans is dan ook groot dat je als zorg- of onderwijsprofessional te maken krijgt met kinderen of jongeren met TOS, bijvoorbeeld in de klas of groep. Zij hebben vaak specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften.  Wat is TOS? En wat kan je doen om een kind of jongere met TOS te ondersteunen?

Pento, UMCG, Hanzehogeschool Groningen en Kentalis slaan de handen ineen voor een symposium over TOS: ‘Als taal geen feestje is’.

  • datum: donderdag 25 januari 2024
  • tijd: van 14.30 – 18.00 uur (inloop 14.00 uur)
  • locatie: UMCG, Hanzeplein 1, Groningen

Tijdens dit symposium krijg je meer inzicht in wat TOS is en laten we zien waar mensen met TOS tegenaan lopen in verschillende leeftijdsfasen. Ook krijg je praktische handvatten aangeboden.

Voor wie

Het symposium richt zich op professionals in zorg en onderwijs: logopedisten, leerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers kinderopvang, huisartsen, (jeugd-)artsen, medewerkers van wijkteams, etc. Accreditatie wordt aangevraagd voor logopedisten.

Inschrijven kan nu!

Via dit online formulier schrijf je je eenvoudig in. Kosten voor deelname: € 80,- (en € 25,- voor studenten). Naast een plenaire lezing bieden we diverse workshops aan. Op het inschrijfformulier kun je één workshop kiezen. Je kunt het volledige programma, evenals een beschrijving van de lezing en workshops, vinden in de uitnodiging of op de inschrijfpagina zelf.

Share Button