Pento Vroegbehandelingsgroep doof/SH gestart in Twello

Bij Pento doen we wat nodig is zodat iedereen met een uitdaging in gehoor, taal en spraak mee kan doen in de maatschappij. Dat doen we onder andere met onze Wappergroepen, behandelingsgroepen voor kinderen van anderhalf tot vier jaar. Sinds half oktober 2023 is er een nieuwe Wappergroep gestart in Twello.

In de Wapper behandelgroep wordt multidisciplinaire behandeling gegeven aan slechthorende en dove kinderen van  anderhalf tot vier jaar. Op de behandelgroepen Wapper kunnen slechthorende en dove kinderen spelen en leren in een veilige en vertrouwde omgeving.

Er wordt optimaal rekening gehouden met hun gehoorbeperking en ieder kind krijgt een passend en specifiek taalaanbod. Door het stimuleren van de cognitieve ontwikkeling, de taalontwikkeling, de hoorontwikkeling en de sociaal- emotionele ontwikkeling krijgt het kind optimale ontwikkelingskansen. Het plezier in communiceren staat bij Wapper voorop.

Nieuwe groep in Twello
Bij het Audiologisch Centrum Apeldoorn konden dove en slechthorende kinderen en hun ouders al terecht voor onderzoek, gezinsbegeleiding en een passend cursusaanbod. Daar is nu de Wappergroep aan toegevoegd. De Wappergroep is gevestigd op onze Pento locatie voor Vroegbehandeling in Twello, waar ook de TOS-behandelgroep is gevestigd. Kinderen kunnen op deze groep geplaatst worden door een verwijzing vanuit het Audiologisch Centrum.

Wilt u meer weten over Wapper? Klik dan hier.

Share Button