Meld je aan voor de cursus FonoBomb

FonoBomb

Donderdag 4 november organiseert Pento Audiologisch Centrum locatie Amersfoort de cursus ‘FonoBomb’. Deze cursus is speciaal voor logopedisten die werken met kinderen tussen de anderhalf en drie tot vier jaar met een auditieve beperking. Interesse? Meld je aan voor de cursus bij Pento. 

Kinderen met gehoorverlies missen, in verhouding tot goed horende kinderen, dagelijks veel auditieve informatie. Het terloops opvangen van gesproken taal is niet optimaal, met als gevolg een negatief effect op de taalspraakontwikkeling. ‘We merken dat kinderen tussen de anderhalf en drie jaar grote verschillen laten zien in zowel auditieve als fonologische ontwikkeling’, zeggen Margreet Wessels en Anniek Sol, logopedisten bij Pento Audiologisch Centra. Daarom hebben wij de FonoBomb interventie ontwikkeld. 

Wat is FonoBomb?

Nieuwe woorden moeten bij kinderen met een gehoorverlies nog vaker en bewuster worden aangeboden, zodat de omstandigheden gunstiger zijn om taal te verwerven. FonoBomb is een samenvoeging van Fonologie en auditief Bombardement. De interventie bestaat uit een serie filmpjes waarmee kinderen in de thuissituatie een specifieke klank herhaaldelijk krijgen aangeboden.

Het aanbod van de specifieke klanken kan verschillen, afhankelijk van de wijze en het tempo waarop het kind de nieuwe spraakklank eigen maakt. De ervaring is dat de FonoBomb bijdraagt aan het verwerven van nieuwe klanken. Juist omdat kinderen bij deze interventie nieuwe klanken via de filmpjes veelvuldig krijgen aangeboden. Op die manier draagt FonoBomb bij aan de auditieve en fonologische ontwikkeling van het kind.

FonoBomb cursus voor logopedisten

Wil je leren hoe je met FonoBomb de auditieve en fonologische ontwikkeling van kinderen met een auditieve beperking kan stimuleren? Meld je aan voor de cursus FonoBomb voor logopedisten. De cursus kan bij minimaal 4 deelnemers ook incompany aangeboden worden.

Tijdens de cursus nemen we je mee in het ontstaan van dit product en hoe jij dit kunt toepassen in je werk. Je gaat ook zelf aan de slag en maakt één eigen FonoBomb filmpje die je direct kunt gebruiken op je eigen werkplek om kinderen en hun ouders optimaal te laten profiteren van de FonoBomb.

Meld je aan voor de cursus

Meld je aan voor de cursus  op donderdag 4 november bij Pento Audiologisch Centrum locatie Amersfoort. De cursus is van 09.30 tot 16.30 uur. De kosten zijn 495,- exclusief BTW en inclusief lunch, de handleiding FonoBomb en één professioneel opgenomen klankfilmpje.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar fonobomb@pento.nl. Lees ook het artikel over FonoBomb dat is gepubliceerd op VHZ online.

Share Button