Eerste prijs voor artikel Pento en Radboudumc

Op 12 januari 2024 heeft een artikel waar Pento nauw bij betrokken was de eerste prijs in de  ”Readers’ Choice Award 2023” gekregen van het gezaghebbende tijdschrift Ear & Hearing. Het artikel is al honderden keren gedownload en blijkt erg populair bij de lezers van Ear & Hearing.

Pento was betrokken bij het hele onderzoeks- en publicatieproces. De aanvraag voor subsidie is gedaan door Margreet Langereis, Anneke Vermeulen, onderzoekers van Pento en Merle Boerrigter, promovenda aan het Radboudumc. De subsidie is toegekend door Cochlear.

Aan de opzet en uitvoering van het onderzoek hebben meerdere audiologen van Pento en Radboudumc meegewerkt. Ook hebben van meerdere Pento-locaties en van het Radboudumc kinderen meegedaan aan dit onderzoek. Bij de verwerking van de data en het schrijven van het artikel hebben naast Margreet, Anneke en Merle, vanuit Pento ook Ruben Benard en Hans van Dijk een belangrijke rol gespeeld. Net als Emmanuel Mylanus en Henri Marres van het Radboudumc.

De prijs is een mooie opsteker! Ruben Benard zal de prijs namens alle co-auteurs in ontvangst nemen op 16 februari op het ‘Awards & Recognition event’ van de American Auditory Society meeting in Scottsdale Arizona en is ook uitgenodigd om aan deze meeting deel te nemen.

Nieuwsgierig naar het artikel? Lees het via deze link:

Cochlear Implants or Hearing Aids: Speech Perception, Language, and Executive Function Outcomes

Boerrigter, Merle Sanne; Vermeulen, Anneke. M.; Benard, Michel Ruben; van Dijk, Hans. J. E.; Marres, Henri A. M.; Mylanus, Emmanuel A. M.; Langereis, Margreet C.  Cochlear Implants or Hearing Aids: Speech Perception, Language, and Executive Function Outcomes. Ear and Hearing. 44(2):411-422, March/April 2023.

Share Button