Dag van het (Geh)oor 2022

Op 3 maart 2022 is het de Dag van het (Geh)oor. Goed kunnen horen is niet altijd vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk om voorzichtig om te springen met je gehoor om eventuele gehoorbeschadiging te voorkomen.

World Health Organization (WHO)

World Hearing Day wordt elk jaar op 3 maart door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) georganiseerd om mensen bewust te maken van de impact van gehoorverlies en hoe oor- en gehoorzorg over de hele wereld kan worden bevorderd. Vorig jaar presenteerde de WHO een rapport waarin duidelijk werd dat een toenemend aantal mensen leven met gehoorverlies. Het is daarom van belang om  extra aandacht te vestigen op hoe je gehoorbeschadiging eventueel kunt voorkomen. De boodschap van deze dag is dan ook: ‘To hear for life, listen with care!’. Oftewel let op je gehoor en beperk blootstelling aan (te) hard geluid. Nog niet overtuigd van het belang van veilig horen? Bekijk dan deze voorbeelden van bekende artiesten op de website van Radio 3FM.

Wat betekent (niet) goed horen voor jou?

Wat betekent (niet) goed horen voor jou? Wij vroegen dit ook aan collega’s en cliënten bij Pento. Het resultaat zie je in het filmpje

 

Share Button