Psychomotorisch therapeut – locatie Utrecht

Voor onze locatie in Utrecht zijn wij voor het Tinnitusteam van het Audiologisch Centrum op zoek naar een

Psychomotorisch therapeut (vaktherapeut bewegen)
Voor 24 uur per week

Wat ga je doen?
Je komt te werken in een multidisciplinair tinnitusteam waar behandeling wordt geboden volgens de zogenoemde stepped care methodiek CBT4T. Hierbij wordt onder andere cognitieve gedragstherapie gecombineerd met ervarings- en lichaamsgericht werken. Met behulp van technieken uit de vaktherapie lever je een actieve bijdrage aan de behandeling en geef je voorlichting en informatie aan de cliënt en zijn omgeving. Je doet dit in een professionele en informele werkomgeving met een zelfsturend team bestaande uit klinisch fysici -audiologen, audiologisch onderzoekers, (psychosomatisch) fysiotherapeut, maatschappelijk werkenden en GZ-psychologen.

Het gevarieerde takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Groepsgewijs behandelen van (jong) volwassenen met tinnitusklachten. Dit doe je samen met een duo-behandelaar;
 • Individueel behandelen van kinderen en volwassenen met tinnitus of met andere auditieve gevoeligheid (laagfrequent geluid hinder, hyperacusis);
 • Actief participeren in het multidisciplinaire team.


Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma vaktherapie met als specialisatie psychomotorische therapie;
 • Je hebt behandelervaring met cliënten die belemmerd worden in hun functioneren door aanhoudende lichamelijke klachten;
 • Je hebt affiniteit met cliënten die gehoorproblemen / tinnitus hebben
 • Je hebt ervaring met het werken met behandelgroepen;
 • Je vindt gezamenlijk optrekken met een duo-behandelaar inspirerend;
 • De gecombineerde inzet van psychomorische therapie met CGT / ACT tijdens de (groeps) behandeling spreekt je aan;
 • Je kunt zelfstandig werken en je werkt goed samen in een multidisciplinair team;
 • Je kunt goed reflecteren op eigen handelen en je kunt zo nodig bijsturen.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract;
 • Het betreft een functie voor 24 uur per week. Dinsdag en donderdag zijn vaste werkdagen;
 • De functie Psychomotorisch therapeut is ingedeeld in FWG 55 (CAO Ziekenhuizen). Deze functiegroep kent een maximum bruto fulltime maandsalaris van € 4.391,–;
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen (waaronder een prima pensioenregeling bij PFZW, een eindejaarsuitkering van 8,33 % en opbouw van PLB uren (57 uur o.b.v. een fulltime dienstverband en geen verjaringstermijn);
 • Je hebt de mogelijkheid binnen Pento om extra verlof aan te kopen via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Een bevlogen team met verschillende stijlen dat oog voor elkaar heeft en goede resultaten behaalt.


Wij zijn Pento
Experts in horen, spreken en verstaan. Vanuit verschillende locaties in Noord- Oost- en Midden-Nederland begeleiden, onderzoeken en adviseren wij mensen die problemen hebben op het gebied van taal-spraak en/of gehoor. Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling. Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Bij Pento werken we vanuit vertrouwen en professionaliteit. Daarom werken we met leidende principes; cliënt centraal, continu verbeteren, regie nemen, passend en meedoen. We praten hierover met elkaar en spreken elkaar hierop aan. Zo verbinden we ons met deze principes, met elkaar en met de cliënt.

Heb je vragen over de vacature?
We beantwoorden je vragen graag! Je mag hiervoor contact opnemen met Wendy Pelkmans of Hans Tschur, telefoonnummer 030-2759100. Zij zijn eventueel ook bereikbaar via mail: sollicitatie-acu@pento.nl.

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Stuur je motivatie met curriculum vitae naar sollicitatie-acu@pento.nl o.v.v. “Sollicitatie Psychomotorisch therapeut”. Wanneer een geschikte kandidaat gevonden wordt, zal de vacature gesloten worden.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.