Pedagogisch begeleider – Pento audiologisch centrum Friesland

Voor de Vroegbehandeling in Leeuwarden zoeken wij zo spoedig mogelijk een

Pedagogisch begeleider
18 uur per week

Wat ga je doen?

Gedurende de ochtend van half negen tot half een staat alles in het teken van communicatie; met de kinderen, met ouders en met je directe collega’ s. Om half negen start je samen met de logopedist en de andere pedagogisch begeleider met de voorbereidingen van de groep en zitten jullie even bij elkaar om de ochtend door te nemen. Vanaf 08.45 uur komen de kinderen,

Het programma van de ochtend bevat spel, groepslogopedie- en individuele logopedie,, knutselen, bewegen, zowel binnen als buiten, eet en drink momenten en staat in het teken van aansluiten bij het jonge kind in het moment. In de communicatie worden ondersteunende gebaren gebruikt en alle activiteiten met het kind of met het groepje kinderen hebben als doel het stimuleren van taal- en communicatieve ontwikkeling van het jonge kind.

Aan het eind van de ochtend komen ouders hun kind weer ophalen en heb je even contact over het verloop van de ochtend. Met ouders is er verder contact via het ouderportaal; een communicatieapp. Hierin plaats je ook een kort verslag met foto’s van de afgelopen ochtend.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het behandelplan, samen met een breder multidisciplinair team waarin andere pedagogisch begeleiders, logopedisten, maatschappelijk werker en orthopedagoog betrokken zijn.

Na de groep ben je o.a. bezig met verslaglegging, je loopt even binnen bij een collega om te overleggen of er is een gezamenlijk Babbel overleg gepland met het team.

Je vormt samen met een  collega pedagogisch begeleider en een logopedist, onder leiding van de behandelcoördinator het team van Babbel. Op deze behandelgroep komen kinderen met ernstige spraak- en of taalproblemen in de leeftijd van 2½ tot 5 jaar.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt een hbo opleiding afgerond, die pedagogisch gericht is.
 • Je hebt ervaring in het werken met jonge kinderen in groepsverband.
 • Je hebt kennis van de algemene ontwikkeling van het jonge kind.
 • Op basis van het behandelplan ben je in staat handelingsgericht te werken met het kind.
 • Je bent bekend met Nederlands ondersteund met Gebaren, of bereid om deze te leren.
 • Je bent creatief in het bedenken van activiteiten die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsgebieden van kinderen.
 • Je hebt ervaring met de begeleiding van ouders.
 • Je neemt initiatief, kunt goed samenwerken en neemt leiding als het moet.
 • Je durft voor je mening uit te komen en je kan goed reflecteren op je eigen handelen.
 • Je hebt een prettige en duidelijke manier van communiceren naar collega’s en ouders.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken en hebt een flexibele werkinstelling.
 • Je beheerst de Friese taal passief.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het betreft een functie voor 18 uur per week (maandag, dinsdag en donderdag)
 • De functie is ingedeeld in FWG 45. Deze schaal kent een maximum bruto fulltime salaris van € 3322,00 per maand.
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen.

Heb je vragen over de vacature?
Informatie kan ingewonnen worden via mail aan acfriesland@pento.nl.  of 058-2801360 sturen en/of vragen naar Margriet de Ru.  Informatie over Pento is terug te vinden op onze website:  www.pento.nl

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Mail dan je sollicitatie uiterlijk op 17 mei aan acfriesland@pento.nl, onder vermelding van: vacature pedagogisch medewerker Babbel.

De gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 25 mei a.s.

vacaturetekst in PDF: 21_pedagogisch begeleider ACF

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures