Pedagogisch begeleider – Leeuwarden

Begeleid en geef communicatieve ondersteuning in groepsverband aan kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 5 jaar. Als pedagogisch begeleider bij onze behandelgroep Babbel, zet je je in voor kinderen met ernstige spraak- en/of taalproblemen. Samen met je collega’s bied je multidisciplinaire behandeling aan kinderen en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Voor de Vroegbehandeling in Leeuwarden zoeken wij een:

Pedagogisch begeleider

14 – 17 uur per week

Dit wordt jouw nieuwe baan
Je bent verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat op onze behandelgroep Babbel. Dit is een behandelgroep voor kinderen met ernstige spraak- en/of taalproblemen in de leeftijd van 2,5 tot 5 jaar. Je biedt begeleiding en communicatieve ondersteuning aan jonge kinderen in groepsverband, gericht op de taalstimulering en communicatieve ontwikkeling. Dit doe je samen met onze behandelcoördinator, logopedist, maatschappelijk werker en collega pedagogisch begeleider. Je hebt gesprekken met ouders over de ontwikkeling van hun kind op de behandelgroep. Daarnaast lever je een actieve bijdrage in het opstellen en uitvoeren van de behandelplannen onder leiding van de behandelcoördinator.

Wij zijn Pento
Als horen niet vanzelfsprekend is, luisteren wij. Als spreken en verstaan niet vanzelf gaan, begrijpen wij het. In onze Audiologische Centra en Vroegbehandeling in Midden en Noord Nederland zien we jong tot oud. We doen wat nodig is, zodat iedereen met een uitdaging in gehoor, spraak en taalontwikkeling mee kan doen. Daarin gaan we verder. Want wij zijn Pento. Experts in horen, spreken en verstaan.

Meer aandacht, meer onderzoek en uitleg, meer kennis op één plek. Meer doen waar we kunnen, daar kiezen wij bewust voor. Want iedereen is anders en geen uitdaging is gelijk. Dus bouwen we onze zorg en behandelplannen om mensen heen. Samen gaan we voor de best passende zorg. Met alles wat we in huis hebben.

Onderzoek, diagnostiek en advies. Begeleiding, (vroeg)behandeling, bewezen methoden. Korte lijnen met artsen en wetenschap, die hebben we ook. Samen met ruim 370 collega’s doe je wat nodig is. Want als het om horen, spreken en verstaan gaat, zetten we graag die extra stap. Vooruit, dat helpt mensen echt op weg. En verder.

Dit ben jij

 • Je hebt een hbo-opleiding afgerond, die pedagogisch gericht is;
 • Je hebt ervaring in het werken met jonge kinderen in groepsverband;
 • Je hebt kennis van de algemene ontwikkeling van het jonge kind;
 • Op basis van het behandelplan ben je in staat handelingsgericht te werken met het kind;
 • Je bent gebarenvaardig of bereid om deze te leren;
 • Je bent creatief in het bedenken van activiteiten die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsgebieden van kinderen;
 •  Je hebt ervaring met de begeleiding van ouders;
 • Je neemt initiatief, kunt goed samenwerken en neemt leiding als het moet;
 • Je durft voor je mening uit te komen en je kan goed reflecteren op je eigen handelen;
 • Je hebt een prettige en duidelijke manier van communiceren naar collega’s en ouders;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken en hebt een flexibele werkinstelling;
 • Je beheerst de Friese taal passief.

Wij bieden jou

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Een arbeidsduur van 14 – 17 uur per week. De werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag;
 • Een salaris van minimum €2832,- bruto per maand en maximum €3824,- bruto per maand op fulltime basis. Op 1 juni 2024 volgt een verhoging van 5%. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring en opleiding. De functie is ingedeeld in FWG 45 (cao Ziekenhuizen);
 • Een prima pensioenregeling bij PFZW;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Opbouw van PLB uren van 57 uur bij een fulltime dienstverband en de uren kennen geen verjaringstermijn;
 • Mogelijkheden om extra verlof aan te kopen via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Enthousiaste collega’s om mee samen te werken.

Hier kun je terecht met vragen
We beantwoorden je vragen graag! Je kan hiervoor contact zoeken met teamleider Rinette Bulthuis. Zij is bereikbaar via het mailadres r.bulthuis@pento.nl of telefonisch via 058-2801360. Meer informatie over Pento is terug te vinden op onze website: www.pento.nl.

Enthousiast? Solliciteer direct!
Solliciteer dan uiterlijk op 30 november 2023. Je brief en cv kun je mailen naar acfriesland@pento.nl onder vermelding van “Sollicitatie pedagogisch begeleider”. De eerste sollicitatieronde zal gehouden worden op maandagmiddag 4 december 2023.

Is de reactietermijn verlopen, maar heb je wel interesse? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaarden-gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spam-wetgeving verboden.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures