Pedagogisch begeleider – locatie Ede

Pedagogisch begeleider

Gaat jouw hart sneller kloppen van een uitdagende pedagogische functie in een multidisciplinair team? En wil jij bijdragen aan onze missie namelijk het volwaardig laten participeren van kinderen met een auditieve en/of communicatieve beperking? Lees dan snel verder!

Wij zijn Pento. Experts in horen, spreken en verstaan. Wij onderzoeken en adviseren mensen die problemen hebben op het gebied van taal-spraak en/of gehoor. Onze betrokken collega’s maken echt het verschil in het leven van onze cliënten. Doordat wij met onze zorg alles inzetten zodat onze cliënten weer mee kunnen doen in de maatschappij. Dáár doen we het voor! Dit doen wij zowel binnen onze audiologische zorg als voor de Vroegbehandeling. Pento vind je op verschillende locaties in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Voor de Vroegbehandeling in Ede zoeken wij per 11 januari 2022 een

Pedagogisch begeleider
16 uur per week

Wat ga je doen?

Je vormt samen met een  collega pedagogisch begeleider, twee logopedisten en een maatschappelijk werker onder leiding van de behandelcoördinator en een teamleider het team van Babbel. Op deze behandelgroep komen kinderen met ernstige spraak- en of taalproblemen in de leeftijd van 2½ tot 4 jaar.

Gedurende de dag van 8.30 uur tot 17.00 uur draait alles om de communicatie; met de kinderen, met ouders en met je directe collega’s. Je start samen met de logopedist en de andere pedagogisch begeleider met de voorbereidingen van de groep. Vanaf 08.45 uur komen de kinderen. Het programma van de dag staat in het teken van aansluiten bij het jonge kind in het moment en bevat spel en bewegen (zowel binnen als buiten), groeps- en individuele logopedie, knutselen en eet- en drinkmomenten. In de communicatie worden ondersteunende gebaren gebruikt en alle activiteiten met het kind of met het groepje kinderen hebben als doel het stimuleren van de communicatieve ontwikkeling van het jonge kind.

Tegen 14.15 uur komen ouders hun kind weer ophalen en heb je even contact over het verloop van de dag. Met ouders is er verder contact via het ouderportaal; een communicatieapp. Hierin plaats je ook een kort verslag met foto’s van de afgelopen dag.

Je bent deels verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat en het opstellen en uitvoeren van het behandelplan, samen met een breder multidisciplinair team.

Na de groep ben je o.a. bezig met verslaglegging, themavoorbereiding, je loopt even binnen bij een collega om te overleggen of er is een gezamenlijk Babbel overleg gepland met het team. Ook neem je deel aan evaluatiegesprekken met ouders en voer je regelmatig mentorgesprekken.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding zoals Social Work, SPH of Pedagogiek, of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring in het werken met jonge kinderen in groepsverband.
 • Je hebt kennis van de algemene ontwikkeling van het jonge kind.
 • Op basis van het behandelplan ben je in staat handelingsgericht te werken met het kind.
 • Je bent bekend met Nederlands ondersteund met Gebaren, of bereid om deze te leren.
 • Je bent creatief in het bedenken van activiteiten die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsgebieden van kinderen.
 • Je hebt ervaring met de begeleiding van ouders.
 • Je neemt initiatief, kunt goed samenwerken en neemt leiding als het moet.
 • Je durft voor je mening uit te komen en je kan goed reflecteren op je eigen handelen.
 • Je hebt een prettige en duidelijke manier van communiceren naar collega’s en ouders.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken en hebt een flexibele werkinstelling.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het betreft een functie voor 16 uur per week (dinsdag en vrijdag) . Daarnaast wordt 2 uur per week extra gewerkt ter compensatie van schoolvakanties.
 • De functie is ingedeeld in FWG 45. Deze schaal kent een maximum bruto fulltime salaris van € 3322,00 per maand.
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Heb je vragen over de vacature?
Informatie kan ingewonnen worden via mail aan e.lems@pento.nl of via telefoon 06-30209771 Esther Lems, teamleider TOS Ede.  Informatie over Pento is terug te vinden op onze website:  www.pento.nl

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Mail dan je sollicitatie uiterlijk op 5 oktober 2021 aan sollicitatie-acam@pento.nl t.a.v. Jeroen Dijkstra, directeur en onder vermelding van: vacature pedagogisch medewerker Babbel Ede.

De gesprekken staan gepland op vrijdag 29 oktober 2021.

Vacaturetekst in PDF 46_ pedagogisch begeleider Babbel Ede

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

 Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures