Pedagogisch begeleider Ameland

In samenwerking met de gemeente Ameland zijn wij voor ons dyslexienetwerk per 1 maart 2021 op zoek naar een

Pedagogisch begeleider

6 uur per week

Wat ga je doen?

Op verschillende Amelander basisscholen ben je verantwoordelijk voor de dyslexie-begeleiding van de leerlingen. Het gaat zowel om leerlingen met een dyslexieverklaring, leerlingen waar sprake is van ernstige enkelvoudige dyslexie en comorbiditeit en spelling-/lees zwakke leerlingen.

Hoe ziet je dag eruit?

Tijdens twee dagdelen per week ben jij de dyslexie expert op verschillende Amelander basisscholen. Je start de dag met een kop koffie in de lerarenkamer even bijpraten met je collega’s. Je checkt nog even je mail en beantwoordt een vraag van een van de ouders. De komende twee uur staat de begeleiding van de leerlingen centraal. Na de begeleiding van de leerlingen ben je o.a. bezig met verslaglegging, je loopt even binnen bij een van de leerkrachten om te overleggen of er is een gezamenlijk dyslexienetwerkoverleg gepland met het team. Je rijdt met een voldaan gevoel naar huis. Het maakt je trots dat je in zo’n leuk team werkt en echt wat kunt betekenen voor de kinderen.

Wat is Dyslexienetwerk Pento?

Samen met ruim 20 regie- en medebehandelaars ben je onderdeel van het Dyslexienetwerk Pento. Wij onderzoeken, behandelen en begeleiden kinderen tot 13 jaar met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED). Dit doen wij vanuit onze vestigingen in Leeuwarden en Zwolle. Als regiebehandelaars werken wij samen met in dyslexie gespecialiseerde logopedisten in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Zij voeren de behandelingen uit. Samen vormen wij het ‘dyslexienetwerk’. Wij hebben contracten met veel gemeenten in Noord-Nederland en zijn aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Bij het dyslexienetwerk staat het kind centraal. We werken in een prettige organisatie met fijne collega’s waar de sfeer erg goed is. Wij werken samen met een professioneel en kundig netwerk van behandelaren. De functie van pedagogisch begeleider kent veel vrijheid. Natuurlijk zijn er protocollen maar deze mogen nooit ten kosten gaan van de zorg en begeleiding die we kinderen bieden. Er is bij ons voldoende ruimte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Alles met als doel de zorg voor het kind te verbeteren.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt een pedagogische achtergrond, bijvoorbeeld een afgeronde opleiding HBO-pedagogiek
 • Je hebt ervaring in het werken met kinderen.
 • Je hebt specifieke kennis over dyslexie.
 • Je hebt kennis van het hanteren en toepassen van begeleidings- en observatiemethodieken.
 • Je kan zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken.
 • Je volgt – voordat je start als begeleider – een intern inwerktraject van ons dyslexienetwerk om je de werkwijze en gehanteerde methodiek eigen te maken;
 • Je bent creatief en flexibel ingesteld.
 • Je bent woonachtig op Ameland.

Wat mag je van ons verwachten?

 • De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van de samenwerkings-overeenkomst met de gemeente Ameland (van 1 maart 2021 tot 30 juni 2022).
 • De arbeidsduur bedraagt 6 uur per week (werkdagen worden in overleg bepaald).
 • De functie is ingedeeld in FWG schaal 45. Deze schaal kent een maximum bruto fulltime salaris van €3322,- per maand.
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Heb je vragen over de vacature?
Neem dan contact op met logopedist/dyslexiespecialist Femke de Vries. Zij is via email bereikbaar op femke-de-vries@hotmail.com. Meer informatie over Pento is terug te vinden op onze website:  www.pento.nl

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Solliciteer dan vóór 24 februari 2021. Je brief en cv kun je mailen naar directeur Jeroen Dijkstra (j.dijkstra@pento.nl) onder vermelding van “Sollicitatie pedagogisch begeleider dyslexienetwerk ”.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaarden-gesprek.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spam-wetgeving verboden.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures