Maatschappelijk werker Pento Audiologisch Centrum Utrecht

Voor ons Audiologisch Centrum Utrecht zoeken wij op korte termijn een

Maatschappelijk werker

24-36 uur per week

Wat ga je doen?

Je komt met de fiets! Of met de auto, volop parkeerruimte bij ons kantoor. Of misschien met het OV? De bus stopt voor de deur. Het is half 9 en je loopt naar binnen. Gelukkig precies op tijd voor een kop koffie in de keuken met je collega’s.  Iedereen zegt elkaar gedag en de collega’s praten elkaar even bij. De werkdag is weer begonnen en je checkt als eerste even of er geen afspraken zijn gewijzigd voor vandaag. Om negen uur staat de eerste afspraak gepland met een voor jou nieuwe cliënt. Tijdens de intake onderzoek je de psychosociale factoren en maatschappelijke omstandigheden van de cliënt en zijn omgeving. Na de intake maak je een kort verslag om in te brengen in het multidisciplinair overleg van volgende week.  De volgende afspraak is een afronding van begeleiding van een cliënt met tinnitus. Gemiddeld staan er 4 cliëntafspraken per dag ingepland. Deze afspraken verschillen van intake tot begeleiding tot het geven van voorlichting. Altijd afwisselend en geen dag hetzelfde. Tussen de middag maak je een lunchommetje met je collega voordat je op pad gaat. Om half 2 word je verwacht op een school in de buurt waar één van onze cliënten met hoortoestellen in de klas zit.  Na de schoolobservatie heb je aansluitend een afspraak met de leerkracht. De rest van de middag werk je thuis om nog wat telefoontjes en verslaglegging van de afgelopen week bij te werken. Voldaan sluit je je computer af om 5 uur. Voor een maatschappelijk werker binnen Pento Audiologisch Centrum Utrecht is geen dag hetzelfde!

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven tref je hieronder een weergave van alle werkzaamheden:

Je begeleidt en werkt met de volgende doelgroepen:

 • (ouders van) kinderen met taal, spraak en communicatieproblematiek, eventueel gerelateerd aan slechthorendheid
 • slechthorende volwassenen alsook (ouders van) slechthorende kinderen
 • cliënten met tinnitus

Daarnaast geef je voorlichting en informatie aan cliënten en aan hun omgeving (waaronder scholen) over communicatie- en/of taalspraakproblematiek, slechthorendheid en hoorhulpmiddelen. Je verzamelt informatie ter completering van de diagnostiek en je levert een actieve bijdrage aan onze multidisciplinaire overleggen.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt een diploma HBO Maatschappelijk werk.
 • Je hebt affiniteit met mensen met een auditieve en communicatieve beperking.
 • Je kunt zowel in een multidisciplinair team als zelfstandig werken.
 • Ervaring met het werken op een Audiologisch Centrum is een pré.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en een auto.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een  arbeidsovereenkomst  voor onbepaalde tijd.
 • Je hebt een flexibele functie met ruimte voor eigen initiatief.
 • Je neemt deel aan een intervisie groep voor maatschappelijk werkers.
 • De functie is ingedeeld in FWG 55. Deze schaal kent een maximum bruto fulltime salaris van € 4.227,-.
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ziekenhuizen.

Heb je vragen over de vacature?
Informatie kan ingewonnen worden bij je toekomstige collega’s Els ten Berge (aanwezig op ma-woe-do ) en Yvonne Joosse (aanwezig op di-do) via telefoonnummer (030) 275 91 00.

Informatie over Pento is terug te vinden op onze website:  www.pento.nl

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Stuur dan je motivatie en Curriculum Vitae voor 26 februari 2021 aan Hans van Dijk, directeur, via sollicitatie-acu@pento.nl. De eerste gespreksrondes staan gepland op dinsdagmiddag 9 maart a.s. en donderdagmiddag 11 maart a.s.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures