Maatschappelijk werker – locatie Amersfoort en Ede

Ben jij de maatschappelijk werker die zin heeft in een nieuwe uitdagende afwisselende functie? Bij ons werk je in een multidisciplinair team en begeleid/behandel je zelfstandig cliënten met gehoorproblemen. Ben je flexibel en vind je het een uitdaging cliënten die uit balans zijn geraakt te helpen? Dan is deze functie vast wat voor jou.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Voor onze locatie in Amersfoort en Ede zijn wij voor het Audiologisch Centrum op zoek naar een

Maatschappelijk werker
Voor 24 tot 32 uur per week

Wat ga je doen?
Vanuit een multidisciplinair team begeleid je volwassenen en ouders van kinderen met problemen die gerelateerd zijn aan een auditieve beperking en/of taalontwikkelingsstoornis (TOS)

 • Je begeleidt volwassenen en het cliëntsysteem met slechthorendheid, tinnitus of hyperacusis.
 • Je staat direct cliënten te woord die in psychische nood verkeren, geeft psychosociale begeleiding en organiseert verdere noodzakelijke hulpverlening (crisisinterventie).
 • Je maakt een (veiligheids-)inschatting en een risicotaxatie van het cliëntsysteem en schakelt indien nodig professionals in.
 • Je draagt zorg voor aanvullende diagnostiek bij volwassenen (en kinderen) met problemen die gerelateerd zijn aan hun slechthorendheid (en/of taalontwikkelingsstoornis).
 • Je geeft voorlichting en informatie aan (de ouders van) cliënten en hun omgeving, bijvoorbeeld op school of op het werk.
 • Je participeert in de multidisciplinaire teams.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt de hbo-opleiding Maatschappelijk werk/Social work (of soortgelijke functie met voldoende ervaring) afgerond.
 • Je hebt affiniteit met kinderen/volwassenen met een auditieve/ communicatieve beperking.
 • Je hebt ruime ervaring met psychosociale begeleiding van cliënten, bij voorkeur in de revalidatie, een ziekenhuis of een Audiologisch Centrum.
 • Je kunt goed plannen en zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je gaat integer om met vertrouwelijke informatie en gegevens van cliënten.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat mag je van ons verwachten?

 • De arbeidsovereenkomst is per direct voor bepaalde tijd, met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform CAO Ziekenhuizen FWG schaal 55 (max. € 4.391,- bruto per maand op fulltime basis) waaronder een vaste eindejaarsuitkering.
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Wij zijn Pento
Experts in horen, spreken en verstaan. Vanuit verschillende locaties in Noord- Oost- en Midden-Nederland begeleiden, onderzoeken en adviseren wij mensen die problemen hebben op het gebied van taal-spraak en/of gehoor. Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling. Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Bij Pento werken we vanuit vertrouwen en professionaliteit. Daarom werken we met leidende principes; cliënt centraal, continu verbeteren, regie nemen, passend en meedoen. We praten hierover met elkaar en spreken elkaar hierop aan. Zo verbinden we ons met deze principes, met elkaar en met de cliënt.

Heb je vragen over de vacature?
Neem dan contact op met Marieke Rutgers of Harmke Kas, maatschappelijk werkers via telefoonnummer 033-472 68 54 of via mail m.rutgers@pento.nl of h.kas@pento.nl.
Voor meer informatie over Pento kun je terecht op onze website www.pento.nl.

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Reageer dan uiterlijk 2 februari 2023. Je motivatiebrief met CV kun je mailen via sollicitatie-acam@pento.nl, t.a.v. Eric Peters, directeur.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. (Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het  arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spam-wetgeving verboden.