Logopedist Vroegbehandeling – locatie Apeldoorn

Logopedist vroegbehandeling
Gaat jouw hart sneller kloppen van een zelfstandige logopedistenfunctie in een multidisciplinair team? En wil jij bijdragen aan onze missie, namelijk het volwaardig laten participeren van kinderen met een auditieve en / of communicatieve beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons Audiologisch Centrum in Apeldoorn, team vroegbehandeling auditief zijn wij op zoek naar een

Logopedist Vroegbehandeling
Voor 8 uur per week (op termijn 20 uur per week)

Wat ga je doen?
Geen dag is hetzelfde in deze uitdagende functie. In de thuissituatie bied je begeleiding aan ouders en het gezin in het omgaan met de auditieve / communicatieve beperking van hun kind, waarbij je veel oog hebt voor de ouder-kind-interactie. Samen met ouders stel je behandelplannen op en evalueer je geregeld de voortgang. Je verricht logopedische diagnostiek en hebt afstemming met andere extern betrokkenen. Aan kinderen in de basisschoolleeftijd verzorg je groepstrainingen, om hun sociaal-emotionele ontwikkeling te versterken. Je werkt nauw samen met de andere disciplines in het team, zoals de behandelcoördinator, maatschappelijk werker, pedagogisch begeleiders en je collega logopedist – gezinsbegeleiders. Daarnaast verzorg je AJONGH trainingen en ouder-kind groepen.

Op termijn ga je het communicatieve klimaat in de nog te starten behandelgroep voor doof / slechthorende kinderen (in de leeftijd van 1½ – 4 jaar) inhoudelijk vormgeven. Op de behandelgroep werk je samen met de pedagogisch begeleiders en de behandelcoördinator. Je voert logopedische behandelingen uit (veelal op de groep), als onderdeel van het totale behandelaanbod op de behandelgroep. Daarnaast verricht je logopedische diagnostiek, stel je behandelplannen op en zorg je voor het taalklimaat op de groep. Je neemt deel aan de oudergesprekken over voortgang en evaluatie van de behandeling en verzorgt de ouderbijeenkomsten.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Logopedie;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van jonge kinderen (0 – 4 jaar);
 • Je hebt specifieke kennis van auditieve problemen en hoorhulpmiddelen bij kinderen in deze doelgroep en beschikt over de vaardigheden om hiermee goed om te gaan;
 • Je kunt begeleiding bieden aan ouders en het gezin in het omgaan met de auditieve / communicatieve beperking van hun kind;
 • Je bent bekend met de Nederlandse gebarentaal en Nederlands ondersteund met Gebaren en ben bereid je hierin verder te ontwikkelen.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar;
 • Het betreft een functie voor 8 uur per week. Bij de start van de behandelgroep Wapper (vroegbehandeling voor dove / slechthorende kinderen) worden de uren uitgebreid naar minimaal 20 uur per week;
 • De functie Logopedist VB is ingedeeld in FWG 55 (CAO Ziekenhuizen). Deze functiegroep kent een maximum bruto fulltime salaris van € 4.391,– per maand;
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen (waaronder een prima pensioenregeling bij PFZW, een eindejaarsuitkering van 8,33 % en opbouw van PLB uren (57 uur o.b.v. een fulltime dienstverband en geen verjaringstermijn);
 • Je hebt de mogelijkheid binnen Pento om extra verlof aan te kopen via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • De ruimte om regie te nemen.

Wij zijn Pento
Experts in horen, spreken en verstaan. Vanuit verschillende locaties in Noord- Oost- en Midden-Nederland begeleiden, onderzoeken en adviseren wij mensen die problemen hebben op het gebied van taal-spraak en/of gehoor. Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling. Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Bij Pento werken we vanuit vertrouwen en professionaliteit. Daarom werken we met leidende principes; cliënt centraal, continu verbeteren, regie nemen, passend en meedoen. We praten hierover met elkaar en spreken elkaar hierop aan. Zo verbinden we ons met deze principes, met elkaar en met de cliënt.

Heb je vragen over de vacature?
We beantwoorden je vragen graag! Je mag hiervoor contact opnemen met Yvonne Roosink, teamleider vroegbehandeling, op telefoonnummer: 06-81820920. Zij is eventueel ook bereikbaak via mail: y.roosink@pento.nl.

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Stuur je motivatie met curriculum vitae naar vacatures-act@pento.nl onder vermelding van “Sollicitatie logopedist Vroegbehandeling”.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.