Klinisch Linguïst

Voor het audiologisch centrum in Leeuwarden zijn wij  op zoek naar een

Klinisch Linguïst
16 uur per week

Wat ga je doen?

Je komt met de fiets! Of met de auto, volop parkeerruimte bij ons kantoor. Of misschien het OV? Het trein en busstation is op loopafstand. Het is half 9 en je loopt naar binnen. Gelukkig precies op tijd voor een kop koffie in de keuken met de collega’s.  Iedereen zegt elkaar gedag en de collega’s praten elkaar even bij. De werkdag is weer begonnen en je checkt als eerste even je mail om te kijken of er geen wijzigingen zijn voor je onderzoeken deze week. In de ochtend staat er een linguïstisch onderzoek gepland en je ziet dat je cliënt en ouders al in de wachtkamer zitten. Na afloop van het onderzoek loop je even binnen bij een van de collega’s om te overleggen over mogelijk vervolgonderzoek.  Nu eerst tijd voor een broodje met de collega’s.  Na de lunch heb je alle tijd om je onderzoek van de ochtend uit te werken daarbij schrijf je ook een kort verslag voor het multidisciplinair overleg waarin je je cliënt wil inbrengen. Aan het einde van de middag is er nog tijd om even telefonisch te overleggen met een leerkracht van een van de cliënten. Je werkdag is weer voorbij gevlogen en voldaan ga je om 5 uur weer richting huis.

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven tref je hieronder een weergave van al je werkzaamheden als Klinisch Linguïst bij Pento:

Op het audiologisch centrum verricht je klinisch linguïstisch onderzoek bij kinderen. Je interpreteert en rapporteert de onderzoeksgegevens. Je voert adviesgesprekken met ouders, behandelend logopedisten, intern begeleiders, leerkrachten, jeugdartsen en andere betrokkenen. Je draagt bij aan multidisciplinaire adviesvorming. Daarnaast vorm je behandeladviezen voor logopedische behandelingen. Je adviseert over beleidsvorming binnen jouw vakgebied en initieert beleidsontwikkelingen rondom diagnostiek en behandeling.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Taalwetenschap (bijv. Algemene Taalwetenschap, Spraak- en taalpathologie, Neurolinguïstiek)
 • Je hebt ervaring met klinisch linguïstisch onderzoek bij kinderen.
 • Je hebt ervaring met taalanalysemethoden zoals STAP, GRAMAT, TARSP, FAN, MAIN, Renfrew, Frogstorytest.
 • Je het ervaring met taalanalyses van andere talen dan het Nederlands in samenwerking met tolken.
 • Je hebt ervaring in het adviseren van ouders, behandelend logopedisten en andere betrokkenen.
 • Je hebt kennis van logopedische testen zoals CELF, Schlichting, T-TOS, Peabody.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je staat open voor ideeën van anderen.
 • Je kunt overzicht zien en creëren.
 • Je bent enthousiast, leergierig en beschikt over een gezonde dosis humor.

Wat mag je van ons verwachten?

 • De arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd (voor de periode van 1 april 2021 tot in ieder geval 1 september 2021
 • De arbeidsduur bedraagt 16 uur per week.
 • De functie is ingedeeld in FWG schaal 60. Deze schaal kent een maximum bruto fulltime salaris van € 4.798,- per maand.
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Heb je vragen over de vacature?
Neem dan contact op met Margriet de Ru, teamleider. Zij is bereikbaar via m.deru@pento.nl of via 058-2801360. Informatie over Pento is terug te vinden op onze website:  www.pento.nl

 Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Solliciteer dan vóór 25 februari 2021. Je brief en cv kun je mailen naar acfriesland@pento.nl onder vermelding van “Sollicitatie Klinisch linguïst ”. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagochtend 16 maart as.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaarden-gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spam-wetgeving verboden.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures