Gezocht: nieuw lid cliëntenraad

Vacature Cliëntenraad Pento

Nét dat stapje verder, altijd in ontwikkeling, je inzetten voor een ander en betere zorg voor mensen met een gehoor-, taal- of spraakaandoening? Spreekt dit je aan? En wil jij actief meedenken over de dienstverlening van Pento? Meld je aan voor de cliëntenraad!

Wat doet de cliëntenraad?

De cliëntenraad behartigt de algemene belangen van alle cliënten van Pento en denkt mee over het beleid. Zij adviseren de Raad van Bestuur over het beleid en onderwerpen die cliënten raken. Denk bijvoorbeeld aan dienstverlening, welzijn en veiligheid. De medezeggenschap en verantwoordelijkheden van de cliëntenraad zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. De cliëntenraad wordt vanuit Pento ondersteund op secretarieel vlak.

Wie zoeken wij?

 • Je  bent cliënt bij of hebt binding met de cliënten van Pento en de zorg voor mensen met een gehoor-, taal- of spraakaandoening.
 • Je bent gemotiveerd om belangen van cliënten te behartigen. Je stelt hierbij niet het individuele maar het gemeenschappelijke belang van de cliënten voorop.
 • Je bent scherp en actief, kunt beleidstukken lezen en hierover een mening vormen vanuit het perspectief van de cliënt
 • Je  bent bereid om (indien nodig) (bij)scholing te volgen op het gebied van medezeggenschap voor uitoefening van de functie
 • Je hebt een kritisch, positieve en open houding
 • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed luisteren en samenwerken
 • Je bent digitaal vaardig

Wat bieden wij?

 • Mogelijkheid om ontwikkelingen in audiologische zorg en vroegbehandeling van dichtbij te volgen en de zorg voor cliënten van Pento te verbeteren
 • Mogelijkheden om jouw kennis en vaardigheden in te zetten en te ontwikkelen
 • Zinvol werk dat bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling
 • Mogelijkheid tot cursussen en training
 • Reiskostenvergoeding

Hoeveel tijd kost het?

De cliëntenraad van Pento bestaat uit 7 enthousiaste ervaringsdeskundigen. Gemiddeld ben je een 8-10 uur per maand voor de raad actief. Denk hierbij aan het voorbereiden van bijeenkomsten, het bijwonen van 4 (online)vergaderingen per jaar en reistijd. De cliëntenraad heeft jou ook iets de bieden. Zo kun je trainingen volgen, ontvang je een jaarlijkse vergoeding en worden je reiskosten door Pento vergoed. De zittingsperiode is 3 jaar en je kunt één keer herkozen worden.

Meld je aan

Wil jij actief worden in de cliëntenraad van Pento? Stuur je CV en motivatiebrief per e-mail naar hrm@pento.nl.  Wil je meer informatie? Neem contact op met Ishak Kangus via i.kangus@pento.nl.

Kijk voor meer informatie ook op pento.nl/over-pento/clientenraad/.

Over Pento

Wij zijn Pento. Experts in horen, spreken en verstaan. We bieden diagnostiek, onderzoek, advies, begeleiding en revalidatie voor jong en oud bij problemen met gehoor, taal en spraak. Denk bijvoorbeeld aan doof- en slechthorendheid, taalontwikkelingsstoornissen (TOS), maar ook tinnitus, dyslexie, evenwichtsstoornissen en overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis).

Onze betrokken collega’s maken echt het verschil in het leven van onze cliënten. Wij zetten bij onze zorg alles op alles zodat onze cliënten weer mee kunnen doen aan de maatschappij. Samen met ruim 380 collega’s bieden we hulp vanuit 8 audiologisch centra en enkele nevenvestigingen in de regio’s Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Een apart onderdeel van de zorg is de Vroegbehandeling. Hieronder vallen gezinsbegeleiding en behandelgroepen voor kinderen.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures