Gebarendocent – Leeuwarden en Assen

Jouw hart gaat sneller kloppen van een zelfstandige docentenfunctie in een multidisciplinair team. Jij wilt graag een bijdrage leveren aan onze missie namelijk het volwaardig laten participeren van mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder!

Voor onze locatie in Leeuwarden en Assen zijn wij op zoek naar een

Gebarendocent
Voor 9 uur per week


Dit wordt jouw nieuwe baan
Als gebarendocent heb je een afwisselende en verantwoordelijke baan. In de communicatie worden (ondersteunende) gebaren gebruikt. Alle activiteiten met het kind hebben als doel het stimuleren van taal- en communicatieve ontwikkeling van het jonge kind. Jij verzorgt de gebarencursussen en -trainingen (NGT en NMG) voor de collega’s, ouders en (op aanvraag) externen. Deze vinden overdag en ’s avonds plaats. De ene dag kan het zijn dat je ’s ochtends een gebarentraining verzorgt in Assen en ’s avonds een training in Leeuwarden en een andere dag sluit je ’s middags aan bij een teamoverleg. Verder draag je bij aan het verbeteren van de dienstverlening en het vergroten van de kennis van anderen binnen de organisatie op het gebied van gebarentaal en dovenidentiteit.

Dit wordt jouw nieuwe werkplek
Je maakt onderdeel uit van de teams Vroegbehandeling. Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit. Pento vind je op verschillende locaties in Midden- en Noord-Nederland. Jouw standplaats is Leeuwarden of Assen.

Wij zijn Pento.
Als horen niet vanzelfsprekend is, luisteren wij. Als spreken en verstaan niet vanzelf gaan, begrijpen wij het. In onze Audiologische Centra en Vroegbehandeling in Midden- en Noord-Nederland zien we jong tot oud. We doen wat nodig is, zodat iedereen met een uitdaging in gehoor, spraak en taalontwikkeling mee kan doen. Daarin gaan we verder. Want wij zijn Pento. Experts in horen, spreken en verstaan.

Meer aandacht, meer onderzoek en uitleg, meer kennis op één plek. Meer doen waar we kunnen, daar kiezen wij bewust voor. Want iedereen is anders en geen uitdaging is gelijk. Dus bouwen we onze zorg en behandelplannen om mensen heen. Samen gaan we voor de best passende zorg. Met alles wat we in huis hebben.

Onderzoek, diagnostiek en advies, begeleiding, (vroeg)behandeling, bewezen methoden. Korte lijnen met artsen en wetenschap, die hebben we ook. Samen met ruim 370 collega’s doe je wat nodig is. Want als het om horen, spreken en verstaan gaat, zetten we graag die extra stap. Vooruit, dat helpt mensen echt op weg. En verder.

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde opleiding docent NGT bij Hogeschool Utrecht of het Nederlandse Gebarencentrum.
 • Je hebt ervaring in het vak en affiniteit met de Dovencultuur.
 • Je hebt ervaring in de communicatie/omgang met dove en horende mensen en kunt soepel switchen tussen gesproken Nederlands en NGT/NMG.
 • Je hebt ervaring in het scholen van volwassenen.
 • Je kunt vaststellen wat iemand nodig heeft aan gebarenscholing.
 • Je beschikt over digitale vaardigheden.
 • Je neemt initiatief en zet je creativiteit in voor het behalen van de doelen van de gebarenlessen.
 • Je durft voor je mening uit te komen en je kan goed reflecteren op je eigen handelen.
 • Je hebt een prettige en duidelijke manier van communiceren naar collega’s en ouders.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken.
 • Je bent bereid om je uren te verdelen over verschillende dagen in de week, overdag en ’s avonds.

Wij bieden jou

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een arbeidsduur van gemiddeld 9 uur per week;
 • Een salaris van €2.832,- tot €3.824,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De functie van gebarendocent is ingeschaald in FWG45 (cao Ziekenhuizen). Op 1 juni 2024 volgt een verhoging van 5%. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring en opleiding;
 • De mogelijkheid om extra verlof aan te kopen via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Een prima pensioenregeling bij PFZW;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Opbouw van PLB-uren van 57 uur bij een fulltime dienstverband. De uren kennen geen verjaringstermijn;
 • Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Enthousiaste collega’s om mee samen te werken.

Hier kun je terecht met vragen
Neem dan contact op met Rinette Bulthuis, teamleider Audiologisch Centrum Friesland via het telefoonnummer 058-2801360 of via het e-mailadres r.bulthuis@pento.nl. Voor meer informatie over Pento kun je terecht op onze website www.pento.nl.

Enthousiast? Solliciteer direct!
Mail dan je sollicitatiebrief en curriculum vitae aan Rinette Bulthuis via acfriesland@pento.nl o.v.v. ‘sollicitatie gebarendocent’. Wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden, wordt de vacature gesloten.

 

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.