Fysiotherapeut – Utrecht

Help jij mensen graag om binnen een uitdagende situatie hun kracht weer te ontdekken? Wil jij een belangrijke rol spelen in het verminderen van de impact van tinnitus op onze cliënten? Kom dan ons mutlidisciplinaire team als fysiotherapeut versterken!

Voor onze locatie in Utrecht zijn wij voor het Tinnitusteam van het Audiologisch Centrum op zoek naar een

(Psychosomatisch) Fysiotherapeut
Voor 12-16 uur per week

Dit wordt jouw nieuwe baan
Je komt te werken in een multidisciplinair tinnitusteam waar behandeling wordt geboden volgens de zogenoemde stepped care methodiek CBT4T. Hierbij wordt onder andere cognitieve gedragstherapie gecombineerd met ervarings- en lichaamsgericht werken.
Samen met een Psychomotore Therapeut lever je een actieve bijdrage aan de behandeling en geef je voorlichting en informatie aan de cliënt en zijn omgeving. Daarbij maak je onder andere gebruik van technieken uit de beweegtherapie. Jouw kennis over het lichaam zet je daarbij in vanuit een biopsychosociale oogpunt, waarbij je cliënten met vertrouwen veilig fysiek laat belasten en aandacht hebt voor belasting en belastbaarheid.
Je doet dit in een professionele en informele werkomgeving met een zelfsturend team bestaande uit klinisch fysici-audiologen, audiologisch onderzoekers, psychomotore therapeut, maatschappelijk werkenden en GZ-psychologen.

Het takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Groepsgewijs behandelen van (jong) volwassenen met tinnitusklachten. Dit doe je samen met een duo-behandelaar.
 • Actief participeren in het multidisciplinair overleg.

Dit ben jij

 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma fysiotherapie, BIG registratie en lid van het kwaliteitsregister;
 • Je hebt behandelervaring met cliënten die belemmerd worden in hun functioneren door aanhoudende lichamelijke klachten;
 • Je hebt affiniteit met cliënten die gehoorproblemen / tinnitus hebben;
 • Ervaring met het werken met behandelgroepen is een pre;
 • Je vindt gezamenlijk optrekken met een duo-behandelaar inspirerend;
 • De gecombineerde inzet van fysotherapie, psychomorische therapie met CGT / ACT / Mindfulness tijdens de (groeps) behandeling spreekt je aan;
 • Je kunt zelfstandig werken en je werkt goed samen in een multidisciplinair team;
 • Je kunt goed reflecteren op eigen handelen en je kunt zo nodig bijsturen.

Wij zijn Pento
Experts in horen, spreken en verstaan. Vanuit verschillende locaties in Noord- Oost- en Midden-Nederland begeleiden, onderzoeken en adviseren wij mensen die problemen hebben op het gebied van taal-spraak en/of gehoor. Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling. Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Bij Pento werken we vanuit vertrouwen en professionaliteit. Daarom werken we met leidende principes; cliënt centraal, continu verbeteren, regie nemen, passend en meedoen. We praten hierover met elkaar en spreken elkaar hierop aan. Zo verbinden we ons met deze principes, met elkaar en met de cliënt.

Wij bieden jou

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract;
 • Het betreft een functie voor 12-16 uur per week. Dinsdag en donderdag zijn vaste werkdagen;
 • Een salaris van €3.047,- tot €4.324.- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De functie van fysiotherapeut is ingedeeld in FWG 50 (cao Ziekenhuizen). Op 1 juni 2024 volgt een verhoging van 5%. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring en opleiding.
 • Een prima pensioenregeling bij PFZW;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Opbouw van PLB-uren van 57 uur bij een fulltime dienstverband. De uren kennen geen verjaringstermijn;
 • Mogelijkheden om extra verlof aan te kopen via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een bevlogen team met verschillende stijlen dat oog voor elkaar heeft en goede resultaten behaalt.

Hier kan je terecht met vragen
Heb je vragen over deze vacature? Zoek dan contact met Gida Ilbrink of Hans Tschur, telefoonnummer 030-2759100. Zij zijn eventueel ook bereikbaar via het e-mailadres acutrecht@pento.nl. Meer informatie over Pento kun je vinden op de website: www.pento.nl.

Enthousiast? Solliciteer direct!
Stuur je motivatie met curriculum vitae naar sollicitatie-acu@pento.nl o.v.v. “Sollicitatie Fysiotherapeut”. Wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden, wordt de vacature gesloten.


De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.