Communicatieadviseur – locatie Apeldoorn

Ben jij een kei in interne en externe communicatie? Zie jij jezelf als kartrekker op dit vlak? Vind je het leuk om met woorden de juiste snaar te raken? En weet je ook het juiste medium te benutten voor onze boodschap? Bij Pento willen we onze communicatie graag verder uitbouwen. Ontzettend fijn als je ons komt helpen! Solliciteer je snel?

Wij zijn op zoek naar een allround

 

Communicatieadviseur
Voor 24 tot 32 uur per week

Wat ga je doen?
De eerste lijnen voor de nieuwe communicatiestrategie staan op papier. We willen Pento meer profiel geven richting onze primaire doelgroepen en ook de reguliere communicatie (zowel intern als extern) optimaliseren. Jij gaat hier vorm aan geven!
Je bent het gezicht voor de interne en externe communicatie. Je weet hoe je communicatiemiddelen en media inzet en je adviseert hierin. Je zorgt voor de presentatie van Pento en weet kansen creatief te benutten die bijdragen aan onze positionering. Je bent betrokken bij de organisatie van evenementen en je leidt communicatie projecten. Je onderhoudt veel interne- en externe contacten. Tevens neem je actief deel aan MT-vergaderingen en leg je alle actiepunten en genomen besluiten vast. Je coördineert vervolgens de communicatie van besluiten vanuit het MT zowel intern als extern en voert deze zelf ook uit.

Een paar belangrijke punten van je functie op een rij:

 • Je geeft invulling aan het strategisch communicatieplan en bouwt hieraan mee
 • Je maakt zelf actief gebruik van (social) media, beheert de website, maakt nieuwsberichten en andere communicatie-uitingen
 • Je schrijft, beoordeelt en redigeert teksten en publicaties bestemd voor diverse in- en externe media en zorgt hierbij dat informatie uit de organisatie naar begrijpelijke informatie voor medewerkers, cliënten en externe relaties vertaald wordt
 • Je signaleert in- en externe ontwikkelingen binnen het communicatiewerkveld en de inzet en vormgeving van communicatiemiddelen en -uitingen. Je levert een bijdrage aan de verbetering hiervan.

In deze functie heb je als enige communicatieadviseur van Pento veel verantwoordelijkheid en krijg je veel vrijheid. Vind jij het leuk om het voortouw te nemen en hierin met de collega’s af te stemmen rondom interne en externe communicatie? Dan maken we graag kennis met je!

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt kennis op hbo-niveau door bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding Communicatie
 • Je hebt ruime ervaring met vergelijkbare werkzaamheden waarbij je gewend bent hierin zelfstandig te werken
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling)
 • Je bent dienstverlenend ingesteld
 • Je bent tactvol, accuraat, overtuigend en integer
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met (sociale) media en verschillende communicatie-uitingen
 • Je hebt ervaring met het organiseren van events.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Het betreft een functie voor 24 tot 32 uur per week. Indeling van de werkdagen en tijden gebeurt in onderling overleg gericht op een goede balans tussen werk en privé
 • De functie Communicatieadviseur is ingedeeld in FWG 50 (CAO Ziekenhuizen). Deze functiegroep kent een maximum bruto fulltime salaris van € 3.922,–
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen (waaronder een prima pensioenregeling bij PFZW, een eindejaarsuitkering van 8,33 % en opbouw van PLB uren (57 uur o.b.v. een fulltime dienstverband en geen verjaringstermijn)
 • Je hebt de mogelijkheid binnen Pento om extra verlof aan te kopen via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
 • Bij Pento is er ruimte voor ontplooiing, werken betrokken professionals en kennen we een fijne werksfeer.

Wij zijn Pento
Experts in horen, spreken en verstaan. Vanuit verschillende locaties in Noord- Oost- en Midden-Nederland begeleiden, onderzoeken en adviseren wij mensen die problemen hebben op het gebied van taal-spraak en/of gehoor. Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling. Pento Vroegbehandeling biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen met een ernstige auditieve en/of communicatieve beperking en aan het gezin (en de omgeving) waarin het kind opgroeit.

Bij Pento werken we vanuit vertrouwen en professionaliteit. Daarom werken we met leidende principes; cliënt centraal, continu verbeteren, regie nemen, passend en meedoen. We praten hierover met elkaar en spreken elkaar hierop aan. Zo verbinden we ons met deze principes, met elkaar en met de cliënt.

Heb je vragen over de vacature?
We beantwoorden je vragen graag! Je mag hiervoor contact opnemen met Jessica van den Brink, HR manager. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-222 067 34 of via mail: j.vandenbrink@pento.nl (niet bereikbaar tussen 28 december 2022 en 4 januari 2023).
Meer informatie over Pento kun je vinden op de website: www.pento.nl.

Ben je enthousiast over de vacature en wil je solliciteren?
Stuur je motivatie met curriculum vitae uiterlijk 13 januari 2023 naar hrm@pento.nl o.v.v. “Sollicitatie Communicatieadvieur”.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.

(Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. De procedure hiertoe wordt opgestart na het arbeidsvoorwaardengesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spamwetgeving verboden.