Ambtelijk secretaris Ondernemingsraad

Ambtelijk secretaris

Gaat jouw hart sneller kloppen van een onafhankelijke adviserende functie voor de Ondernemingsraad van onze organisatie en ben jij daarnaast het talent op het gebied van organiseren en medezeggenschap? Lees dan snel verder!

Wij zijn Pento. Experts in horen, spreken en verstaan. Vanuit verschillende locaties in Noord-, Oost- en Midden-Nederland begeleiden, onderzoeken en adviseren wij mensen die problemen hebben op het gebied van taal, spraak en/of gehoor. Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling.

Binnen Pento werken we vanuit vertrouwen en professionaliteit. Daarom werken we met leidende principes: cliënt centraal, continu verbeteren, regie nemen, passend en meedoen. We praten hierover met elkaar en spreken elkaar hierop aan. Zo verbinden we ons met deze principes, met elkaar en met de cliënt.

Voor de ondernemingsraad van Pento zijn wij per direct op zoek naar een

Ambtelijk Secretaris

6 – 10 uur per week

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de ondernemingsraad (OR) op ambtelijk, organisatorisch en inhoudelijk gebied. In deze functie beleg je de vergaderingen van de ondernemingsraad en, in overleg met de voorzitter, bereid je deze voor, maakt verslagen en bewaakt de uitvoering van de genomen besluiten. Je treedt op als adviseur en ondersteuner van de OR en geeft verbetersuggesties. Als ambtelijk secretaris heb je een onafhankelijke positie in onze organisatie. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de bestuurder. Functioneel ontvang je leiding van de voorzitter van de OR.  Je toetst en bewaakt naleving van wetten, procedures en afspraken met betrekking tot medezeggenschap. Daarnaast verricht je beleidsvoorbereidende werkzaamheden. Je verzorgt de inkomende en uitgaande correspondentie en zorgt voor adequate communicatie, gericht op de organisatie van vergaderingen en informatieverstrekking. Ook bereid je vorming en scholing van leden van de OR voor en verzorg je de introductie van nieuwe OR leden.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

 • Je hebt HBO-werk- en denkniveau aangevuld met een scholing ambtelijk secretaris en enige werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van de binnen de organisatie geldende procedures en richtlijnen en bent op de hoogte van de ontwikkelingen in wet- en regelgeving (zoals cao en de WOR).
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent accuraat
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent flexibel inzetbaar en stressbestendig.
 • Ervaring met het werken in SharePoint en Teams is een pre.

 Wat mag je van ons verwachten?

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • De arbeidsduur is gemiddeld 6-10 uur per week.
 • De functie is ingeschaald in FWG 50 en kent een maximum van € 3774,- bruto per maand
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.
 • De standplaats van de functie is Apeldoorn en incidenteel ben je werkzaam op andere locaties van Pento.

Heb je vragen over de vacature?

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Greet Dijkstra, voorzitter OR, op telefoonnummer 0592 – 33 06 41 of via g.dijkstra@pento.nl. Voor meer informatie over Pento kun je terecht op onze website www.pento.nl.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Mail dan je sollicitatiebrief en curriculum vitae vóór 20 april 2021 aan hrm@pento.nl.

Voor interne kandidaten geldt dat het invullen van de functie van ambtelijk secretaris verenigbaar moet zijn met je huidige functie binnen Pento.

 De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. (Online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing in andere media is op grond van spam-wetgeving verboden.

 

 

Op dit moment hebben we de volgende vacatures