Siméacongres 2 en 3 april 2020, Heldere Taal!

Taal is een wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor een goede communicatie met anderen is het noodzakelijk om heldere taal te kunnen gebruiken. Hiervoor moet je ook in staat zijn om je sociale vaardigheden te ontwikkelen, je emoties te uiten en andermans gevoelens te begrijpen. Taalvaardigheid ontwikkel je door te communiceren met de wereld om je heen. Daarnaast zorgt kunnen lezen en schrijven er ook voor dat taalvaardigheid zich verder kan ontwikkelen.

Het Siméacongres 2020 staat in het teken van Heldere Taal. Binnen ons onderwijs, onze zorg en diagnostiek staat taal en communicatie centraal; we richten ons op het maximaal stimuleren van communicatie en taalontwikkeling inclusief alle voorwaardelijke aspecten die daarbij van belang zijn.

Ook is het interessant om goed naar onszelf te kijken; hoe communiceren wij naar de buitenwereld (leerlingen, cliënten, ouders, collega’s) toe en hoe zorgen wij voor een goede en open samenwerking, welke taal gebruiken wij daarvoor? Heldere taal is belangrijk! Het helpt ons allemaal.

Op de website van Siméa (www.simea.nl/congres ) vind je een link naar het programma en de inschrijving.

Siméa Innovatieprijs
Heb jij of je team een innovatief product ontwikkeld? Meld dit dan aan voor de Siméa Innovatieprijs 2020.
Het product moet afgelopen schooljaar 2018-2019 op de markt zijn gekomen. 

De jury zal de aanmelding op vier thema’s beoordelen, namelijk:

  • innovatie
  • koppeling met de praktijk
  • theoretische onderbouwing
  • algemene indruk

Om het product te kunnen beoordelen moet het product voor de jury in zijn geheel inzichtelijk zijn. Naast het indienen van een beschrijving, moet de jury een exemplaar inzien. Stuur dat exemplaar dus ook op bij je aanmelding (Postbus 222, 3500 AE Utrecht) of geef een link door waar je product bekeken kan worden.

De jury nomineert op basis van haar beoordeling maximaal drie producten voor de Siméa Innovatieprijs 2020. Op het Siméacongres 2 en 3 april zal het publiek bepalen wie de winnaar wordt.

Voor meer informatie: Marianne Verdaas, m.verdaas@audcom.nl.

Graag tot ziens!

 

Share Button