Pento - Experts in horen, spreken en verstaan

Begeleiding bij tinnitus

Pento biedt begeleiding bij tinnitus. Begeleiding bij tinnitus kan individueel (1 op 1), door een maatschappelijk werker. U kunt ook kiezen voor begeleiding in een groep, tijdens tinnitus bijeenkomsten.

Individuele begeleiding door maatschappelijk werker

Als u individuele begeleiding bij tinnitus krijgt, gaat u samen met een maatschappelijk werker gaat u aan de slag om grip te krijgen op uw tinnitus. Afhankelijk van de ernst van uw probleem, zal die begeleiding lang of kort duren. U leert onder andere om de tinnitus meer naar de achtergrond te plaatsen en beter te ontspannen. Zodat u rust in uw leven krijgt, en weer kunt genieten van dagelijkse bezigheden.

Accepteren dat de geluiden niet meer weggaan, is moeilijk. Daar kunnen wij u bij helpen. Merkt u dat uw omgeving moeite heeft met uw tinnitus, dan gaat de maatschappelijk werker samen met u op zoek naar oplossingen. Bijvoorbeeld als uw partner of familie moeite hebben met uw klachten. Of uw collega’s niet goed begrijpen waar u last van heeft.

Tinnitus bijeenkomsten

Op de locaties Twente, Drenthe, Friesland en Zwolle zijn er regelmatig informatiebijeenkomsten voor mensen met tinnitus. Tijdens de bijeenkomst komen oorzaken, gevolgen en mogelijke behandeling van tinnitus aan bod. Over de komende tinnitus informatiebijeenkomsten in Zwolle vindt u informatie op tinnitus bijeenkomsten 2017

Voor informatie over de tinnitus informatiebijeenkomsten van de locaties Drenthe, Friesland en Twente kunt u contact opnemen met de locatie.

TENT

TENT staat voor Tinnitus Expertise Netwerk Twente en is opgezet door:

  • Pento Audiologisch Centrum Twente
  • KNO-afdelingen van het MST, ZGT, SKB, Gelre ziekenhuizen
  • Praktijk voor Medische Psychologie
  • Fysiotherapiepraktijk Schmitz

Deze partijen stemmen de zorg voor tinnituspatiënten op elkaar af. Delen snel informatie over tinnitus uit de verschillende vakgebieden. Maken multidisciplinair overleg tussen de partijen makkelijk en controleren de kwaliteit van de zorg voor tinnitustpatiënten. Voor meer informatie kijkt u op www.tentwente.nl