Cursus ‘Theory of Mind, ‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties’

‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties’

Draag bij aan het sociaal welbevinden van kinderen met een auditieve beperking

Meld je nu aan voor een van onze cursusdagen en maak van 2020 een ToM jaar!

Wat is een Theory of Mind (ToM)? En hoe verloopt de ontwikkeling hiervan bij kinderen met een auditieve beperking? Welke gevolgen heeft dit voor het functioneren in sociale situaties? Welke elementen zijn van belang bij de Theory of Mind ontwikkeling? En hoe kun jij de ToM-ontwikkeling van kinderen met een auditieve beperking stimuleren?

Tijdens de cursus ‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en  intenties‘ vergroot je je kennis over Theory of Mind. Je maakt jezelf vaardigheden eigen om kinderen en hun ouders optimaal te laten profiteren van de ToM-training voor kinderen met een auditieve beperking.  
Wat leer je?
Tijdens deze cursus wordt een verdiepingsslag gemaakt in de kennis van de Theory of Mind en specifiek de ontwikkeling hiervan bij kinderen met een auditieve beperking. De training gaat in op de verschillende bouwstenen van de ToM-ontwikkeling. Door gerichte oefening en beeldmateriaal gaan cursisten ervaren op welke manier zij de vertaalslag kunnen maken naar de praktijk. Dit geeft hen de mogelijkheid de ToM-training ‘Gevoelens, gedachten en intenties’ optimaal vorm te geven. Deze kennis en vaardigheden is naast de ToM-training ook goed toepasbaar in contact, begeleiding en behandeling van kinderen met een auditieve beperking en hun ouders.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor de cursus ‘train-de-trainer’ zijn €375,- excl. btw en inclusief lunch en het boek ‘Theory of Mind – gevoelens, gedachten en intenties’.
Wanneer wordt de cursus gegeven?
  • Donderdag 24 september 9.30 uur tot 16.30 uur
  • Donderdag 8 oktober – 9.30 tot 16.30 uur
  • Woensdag 11 november – 9.30 – 16.30 uur
Waar wordt de cursus gegeven?
De locatie waar de cursus wordt gegeven  is: Aristo meeting centers Utrecht Lunetten, Brennerbaan 150 in Utrecht.
Klik hier voor een routebeschrijving.
De locatie en cursus voldoen aan de richtlijnen van de RIVM

* een incompany training behoort ook tot de mogelijkheden *

Hoe kun je je aanmelden?
Aanmelden kan door te mailen naar tomtraining@pento.nl o.v.v.: ‘aanmelding cursus train-de-trainer’ en de volgende gegevens:
– voornaam, achternaam, geboortedatum
– organisatie en functie
– datum en locatie

De trainers
De cursus wordt gegeven door Evelie Wesselink en Anke van der Meijde auteurs van het boek ‘Theory of Mind gevoelens, gedachten en intenties’. ToM-training voor kinderen met een auditieve beperking.

Evelie Wesselink is als logopedist – gezinsbegeleider werkzaam bij Pento Vroegbehandeling Zwolle. Zij heeft zich na haar opleiding logopedie gespecialiseerd in de behandeling van jonge kinderen en is tevens gecertificeerd als video hometrainer en intensief ambulant gezinsbehandelaar. Naast haar werkzaamheden bij Pento heeft zij een eigen onderneming ‘Zichtbaar Contact’, waarbij zij ambulant specialistische begeleiding en video hometraining biedt aan ouder en kind. Evelie heeft binnen het cluster 2-onderwijs, de kinderrevalidatie en een zorgcentrum voor Vroegbehandeling veel ervaring opgedaan in de behandeling en begeleiding van kinderen met een auditieve beperking, TOS en ASS. De ervaring en kennis over de behandeling van kinderen met een auditieve beperking heeft zij bij Pento Vroegbehandeling verder uitgebouwd. Evelie werkt als gezinsbegeleider intensief samen met ouders om de ontwikkeling van hun kind te ondersteunen en stimuleren.

Anke van der Meijde is als GZ-psycholoog al vele jaren werkzaam bij Pento Audiologisch Centrum en Vroegbehandeling Zwolle. Al tijdens haar studie ontwikkelingspsychologie ontstond haar affiniteit met de zorg aan kinderen met een auditieve- en/of communicatieve beperking. Daarnaast heeft zij brede ervaring opgedaan binnen verschillende settingen, waaronder de kinderpsychiatrie, het dovenonderwijs, de kinderrevalidatie en de jeugd-GGZ. Binnen Pento heeft Anke zich toegelegd op diagnostiek, begeleiding en behandeling van dove en slechthorende kinderen. Als behandelcoördinator is zij medeoprichter van de behandel- en trainingsgroepen voor kinderen met een auditieve beperking. Ook is zij praktijkopleider van de GZ-opleiding geweest. Binnen haar eigen praktijk verricht zij in samenwerking met een kinderpsychiater, diagnostiek en consultatie bij kinderen en volwassenen.

 

 

Share Button